Prima paginăEducatie

BAC-ul se simulează în Sâmbăta Paștelui

Dimensiune text

Calendarul simulărilor examenului de bacalaureat ar putea fi modificat după ce la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț au ajuns semnale legate de nemulțumirile profesorilor și elevilor.

 

 

Aceștia reclamă faptul că simularea probei scrise la disciplina la alegere a fost programată pentru data de 30 martie, cu o zi înainte de sărbătoarea Paștelui catolic. „Am semnalat această situație conducerii inspectoratului școlar și încercăm să găsim o soluție. Este posibil să fie operate modificări în calendarul simulărilor„, a spus profesoara Mioara Stoia, directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”, un liceu în care învață mulți elevi navetiști din comunitățile catolice din jurul Romanului.

Conform calendarului stabilit inițial, elevii de clasa a XII-a ar fi trebuit să simuleze proba scrisă la limba română pe 16 martie, proba scrisă la matematică pentru de la profilul real și din liceele tehnice și la istorie pentru cei de la uman și licee vocaționale – pe 23 martie, iar pe 30 martie proba scrisă la disciplina la alegere.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a stabilit un calendar centralizat pentru simularea examenelor naționale după ce, ani la rând, simularea a fost lăsată la latitudinea conducerii fiecărei unități școlare. Simularea va reproduce condițiile de examen, subiectele urmând a fi elaborate de o comisie specială din cadrul inspectoratului școlar.

Și cele două probe ale Evaluării naționale a absolvenților de gimnaziu vor fi simulate. Elevii de clasa a VIII-a vor da proba la limba română pe 20 aprilie și proba la matematică pe 27 aprilie. Rezultatele obținute le vor da elevilor, dar și profesorilor o imagine asupra nivelului de pregătire a examenului și vor prefigura, în același timp, rezultatele examenelor din vară.

COMENTARII

WORDPRESS: 0