Prima paginăSocial

Azilul, transformat în centru comunitar cultural

Azilul, transformat în centru comunitar cultural

Dimensiune text

 

 

Azilul de pe strada Veronica Micle, unde a funcționat un Centru de sprijin și asistență pentru bătrâni, va intra în reparații capitale. În urmă cu doi ani, un incident a avut loc aici, după ce acoperișul imobilului s-a prăbușit, motiv pentru care Consiliului Județean Neamț a și decis relocarea asistaților, clădirea fiind redată Primăriei municipiului Roman.

Imobilul este înscris în lista monumentelor istorice sub titlul „Casa sameșului Iancu Teodoru” și a fost folosit ca azil pentru bătrâni până în noiembrie 2016. Autoritățile locale vor acum să consolideze clădirea, iar ulterior să o dea spre folosință asociațiilor non profit care, în repetate rânduri, au solicitat administrației locale sprijin în asigurarea unor spații în care să-și desfășoare activitățile.

„Din cauza problemelor apărute la structura de rezistență, clădirea este actualmente neutilizabilă. Ținând cont de lipsa unor spații în care diversele ONG-uri și asociații să-și desfășoare activitatea curentă sau acțiuni cu caracter cultural și informativ, este o oportunitate ca, prin accesarea împrumutului bancar propus, să refacem acest imobil și să-i dăm o nouă funcționalitate. S-au făcut în acest sens evaluări ale lucrărilor necesare pentru reabilitarea clădirii. Sunt necesare lucrări de consolidare, lucrări pe partea de instalații și acces la utilități, unele recompartimentări, lucrări de arhitectură, precum și pentru asigurarea cu agent termic. Valoarea devizului general din cadrul acestui proiect este de 3.056.050,1 lei”, s-a precizat în proiectul de hotărâre pe care consilierii locali l-au aprobat în ședința de joi, 29 martie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • un romascan 3 ani

    Toate bune si frumoase,,,,cu batranii ce facem d-le Primar????
    II lasam sa se chinuie inghesuiti in spatii neconforme…..

    • un batran 3 ani

      poate dl Primar va dovedi ca are grija si de batrani si se va construi un azil cu mai multe locuri pentru batrani….