Azilul de pe strada Veronica Micle a fost închis

Azilul de pe strada Veronica Micle a fost închis

[FOTO] Tavan prăbușit peste bătrâni la Azilul de pe strada Veronica Micle
Bani de la Guvern pentru un nou azil pentru bătrâni
Persoanele vîrstnice se pot odihni în centrul de la Gherăești

 

azil-roman-tavan-prabusit-10Autoritățile încep să realizeze pericolele clădirilor care adăpostesc oameni ce au nevoie de protecție socială și care nu au mai fost reabilitate sau consolidate de ani buni. Așa se face că, după ce tavanul de a Centrul de Îngrijiri din Roman a picat joi noapte peste bătrânii internați aici, se va trece la o verificare a tuturor imobilelor de acest fel. Azilul de pe strada Veronica Micle a fost, practic, închis, bolnavii fiind relocați în alte instituții de protecție. Ca-n orice astfel de incident, autoritățile își pasează vina.

 Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea căreia s-a aflat până acum două luni acest centru, a venit joi la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat.

„Pentru a nu risca viața nimănui până în momentul în care vom avea o expertiză a clădirii în care funcționează centrul sau identificarea unei alte clădiri în care să mutăm activitatea, am decis relocarea persoanelor aflate în acest moment în clădire. Vorbim de un imobil a cărei vechime este de peste 150 de ani, un monument de patrimoniu, care se află în proprietatea Primăriei Roman. După incidentul de azi, am mers personal în toate centrele sociale din zona Roman, pentru a mă asigura că nemțenii aflați în acestea beneficiază de cel mai bun tratament și pentru a vedea condițiile în care stau. De asemenea, în urma incidentului petrecut la Roman, am luat hotărârea de a face verificări în toate centrele din Neamț care se află în administrarea Consiliului Județean. Vreau să ne asigurăm că toate clădirile îndeplinesc condițiile necesare funcționării unor asemenea centre și că viața celor de aici nu este pusă în pericol”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

În fapt, clădirea este în proprietatea Primăriei Roman, dar este dată în administrarea Consiliului Județean încă din 1997, semn că în urma acestui incident, așa cum se întâmplă cel mai des în România, autoritățile încearcă să-și paseze responsabilitatea.

Bătrânii au fost relocați

În cursul zilei de joi, 3 noiembrie, persoanele din Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Roman au fost relocate, până la ora 14.00, după cum urmează: șase în Spitalul „Sfântul Nicolae” din Roman; zece în Locuința Protejată Trifești; una în Centrul de Îngrijire și Asistență din Tîrgu Neamț; șase la Fundația „Melchisedec” din Roman; 27 la Centrul pentru Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Roman.

Șase dintre bolnavii din Centrul de Îngrijiri de pe strada Veronica Micle au avut de suferit în urma prăbușirii tavanului în miez de noapte. În acest oment, este necesară identificarea unui alt imobil în care bătrânii, toți cu dizabilități, să fie protejați, măsura relocării lor fiind doar una de moment.

azil-roman-tavan-prabusit-08

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • destul de jenant pentru cel „mai tare” primar ,i-au trebuit doua mandate ca sa constate ca azilul din poarta Primariei se prabuseste !!

  • error: Content is protected !!