Avertizat de Poliția Locală pentru că-și căuta de muncă

Dimensiune text

Un bărbat a primit un avertisment pentru că se interesa, cu o pancartă la gît, dacă sînt locuri de muncă disponibile. Șeful Poliției Locale susține că agentul care a aplicat avertismentul a procedat conform legii.

 

 

Excesul de zel este, uneori, greu de stăpînit. Un bărbat din Roman a primit avertisment de un agent al Poliției Locale pentru că, miercuri, umbla cu o pancartă la gît și împărțea CV-ul său comercianților care își amenajau tarabele și corturile în Piața „Roman-Vodă”. „Aveam o pancartă la gît, pe care scria «Vreau un loc de muncă, fiindcă nu am ce mînca». Nu strigam și nu făceam gălăgie, ci mergeam cu pancarta de gît și împărțeam copii ale CV-ului meu celor din piață, fiindcă vreau să lucrez. Știu că se mai angajează persoane în această perioadă și am dat CV-ul meu, în speranța că cineva are nevoie de un muncitor sau de un vînzător”, a povestit Vilhelm Fărăoanu.

Acesta mai spune că, în cîteva minute, au venit la el polițiști de la Poliția Locală și i-au cerut un act de identitate, după care i-au dat avertisment. „Mi-au spus să nu mă mai prindă a doua oară că fac asta, fiindcă îmi dau amendă. Au zis că nu pot să port pancarta la gît fără autorizație și că trebuie să obțin autorizație de la Primăria Roman. M-am dus la Biroul Unic și mi s-a spus că nu-mi dau autorizație pentru așa ceva”, a completat Vilhelm Fărăoanu.

Directorul Poliției Locale susține că agentul care a întocmit procesul-verbal a acționat conform legii. „Legea 60/1991 spune clar că orice manifestație publică trebuie aprobată de primărie. Domnul se afla pe un spațiu public și nu avea autorizație”, a precizat Daniel Cazacu, directorul Poliției Locale Roman. În procesul-verbal, agentul constatator Vlad Badac explică faptul că romașcanul „a fost depistat în Piața «Roman-Vodă» avînd o pancartă prin care solicita un loc de muncă și de mîncare, fără a avea autorizație”.

În dicționarul explicativ al limbii române, cuvîntul „manifestație” este explicat ca fiind „demonstrație de masă (pe străzile unui oraș) ca dovadă a simpatiei sau a protestului față de un eveniment de interes general sau față de o persoană”. În Legea nr.60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice se specifică faptul că „organizarea adunărilor publice se declară la primăriile municipale, orășenești sau comunale, pe teritoriul cărora acestea urmează să se desfășoare”.
Cazul lui Vilhelm Fărăoanu a fost prezentat de Ziarul de Roman, după ce a lansat un apel prin care spunea că este dispus să-și vîndă un rinichi sau un lob de ficat, din cauză că nu are ce mînca și nu poate să-și întrețină fiica la facultate.


COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • cititor 8 ani

  Dl.Faraoanu e plina tara de oameni in situatia dumneavoastra. Nu mai cautati atata publicitate. Carui angajator i-ar trebuia o asemenea persoana ,care pt orice nemultumire protesteaza in strada. Mergeti la tara, acolo sigur veti gasi de munca…….sau e mai ucor sa stai pe net si sa comentezi pe blog

  • gab 8 ani

   Nu ti-e rusine?!!!!!!!!!Are un copil in facultate,a muncit cinstit cit a putut,si…CERE DE MUNCA !

  • Mugurel Munteanu 8 ani

   Mare idiot mai esti,”cititor”.
   parere personala si asumata.

 • Andrei 8 ani

  Un om care vrea sa puna osul la treaba nu e primit la munca in Mun.Roman ca nu e nevoie de el, asa ca va fi cel care va scadea in continuare populatia orasului si in oras vor fi in procent foarte mare pensionarii si bugetarii.

 • cipslim 8 ani

  1. de ce nu i se da dreptul constitutional la exprimarea opiniei
  2. cu ce drept nu i s-a acordat dreptul la protest de la primarie si sub ce pretext, numele si pozitia persoanei care i-a refuzat un drept fundamental.
  3. sub ce pretext a fost sanctionat, conform carei legi?

  Asta nu e exces de zel este abuz in functie, Teo, daca ai timp intreaba un avocat ce inseamna porcaria asta?

 • Primul si ultimul mesaj la acest articol pentru CARCOTASI:

  – Aveti probleme in respectarea legilor acestei tari?
  – Nu doriti sa fiti protejat de lege?
  – Nu doriti sa aveti o pensie cand nu mai puteti munci?
  – Nu doriti sa beneficiati de asistenta medicala cand va imbolnaviti?
  – Nu doriti sa claditi un viitor copiilor vostri prin munca cinstita?; etc.

  ATUNCI NU MAI COMENTATI!

 • cetateanul romascan 8 ani

  omul acesta avea o problema de existenta pe care o facea vizibila in mod civilizat,acest director de la politia locala este o sluga a factorilor politici,ca sa-si pastreze postul face orice,CINE ITI PERMITE DOMNULE DIRECTOR SA INGRADESTI LIBERTATEA DE EXPRIMARE?CINE ITI PERMITE SA INTERPRETEZI LEGEA DUPA BUNUL PLAC?mergi in piata centrala si vezi citi bisnitari,scandalagii sunt,cite furturi au loc iar oamenii dumitale intorc capul,