Avertizările drumarilor: atenție la deplasările spre sudul țării

Avertizările drumarilor: atenție la deplasările spre sudul țării

Dimensiune text

 

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) Iași atenționează conducătorii auto și turiștii care în acest weekend doresc să se deplaseze spre Valea Prahovei și sudul țării cu privire la necesitatea unor măsuri suplimentare de precauție, din cauza înrăutățirii condițiilor climatice.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 14 decembrie, o avertizare meteo de ninsori, lapoviță, ploi și polei, în special pentru partea de vest a țării, dar care va atinge și regiunea Moldovei. Potrivit avertizării, în intervalul 14 decembrie, ora 19 – 16 decembrie, ora 18, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie), în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local, în Transilvania, vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Începând de vineri seară, de la ora 23, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. De asemenea, începând de sâmbătă, 15 decembrie, ora 06, până duminică, 16 decembrie, ora 12, intră în vigoare o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol pentru județele Timiș și Caraș-Severin, precum și pentru zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

„La nivel național, direcțiile regionale de drumuri și poduri sunt pregătite să intervină cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a oferi condițiile optime unui trafic în siguranță, în funcție de condițiile meteo și conform normativelor în vigoare. DRDP Iași atenționează însă șoferii să circule cu atenție pe drumurile naționale, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă. Mai mult, pentru zonele supuse avertizării Cod portocaliu, recomandarea drumarilor este ca deplasările să fie efectuate doar în caz de strictă necesitate, cu luarea unor măsuri suplimentare de precauție”, precizează reprezentații DRDP Iași.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0