Prima paginăSocial

Averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, miercuri și joi

Averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, miercuri și joi

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare de tip cod galben, vizând miercuri și joi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, pentru mai multe zone din țară, inclusiv jumătatea vestică a județului Neamț.

Conform meteorologilor, în intervalul miercuri, 31 iulie, ora 13 – joi, 1 august, ora 23, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și, izolat, 35 – 40 l/mp.

În după-amiaza zilei de miercuri, 31 iulie, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

Miercuri, 31 iulie, între orele 15 – 23 (COD GALBEN), în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

În intervalul miercuri, 31 iulie, ora 23 – joi, 1 august, ora 11 (COD GALBEN), în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0