Averse de ploaie şi răcire a vremii, la sfârşit de săptămână

Averse de ploaie şi răcire a vremii, la sfârşit de săptămână

Ploi însemnate, până marți seară, urmate de răcirea accentuată a vremii
Ploi în toată țara și ninsori la munte, până sâmbătă dimineață
Județul Neamț, sub cod portocaliu de ploaie până miercuri seară

 

prognoza-meteo-680x365Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare privind instabilitate atmosferică pentru intervalul de joi, 11 august, ora 6 – vineri, 12 august, ora 15.

Conform meteorologilor, joi, 11 august, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, vremea va fi instabilă şi se va răci. Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină. Pe spaţii mici, cantităţile de apă vor depăşi 30 – 40 l/mp. Începând din orele serii şi până în după-amiaza zilei de vineri, 12 august, astfel de fenomene se vor manifesta pe arii extinse în regiunile sud-estice şi estice, precum şi în zona de munte, cu precădere în Carpaţii Orientali.

În cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei, precum şi în Dobrogea continentală, în după-amiaza zilei de joi, 11 august, vremea va fi caniculară, cu maxime de 35 – 36 de grade şi, izolat, 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Vineri, 12 august, vremea va deveni răcoroasă în toată ţara.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!