Averile nemțenilor vor fi verificate la Sfîntu-Așteaptă

Dimensiune text

În această primăvară, conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) anunța înființarea, la nivelul direcțiilor județene ale finanțelor publice, a unor compartimente care să verifice averile celor care se scaldă în lux, dar declară statului venituri modeste.
Bogătașii prinși că nu-și declară averile urmau să achite obligatoriu statului dările aferente sumelor nedeclarate.

 

Serviciul de verificări fiscale din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Neamț, care ar trebui să se ocupe cu verificarea marilor averi ale nemțenilor, nu este funcțional nici acum, iar postul de conducere al acestui serviciu este vacant. Opt funcționari ar urma să facă parte din Serviciul de verificări fiscale, aceștia fiind selectați din cadrul DGFP Neamț.

Intenția Fiscului vizează persoanele fizice ale căror venituri reale depășesc cu 10% – dar nu mai puțin de 50.000 de lei – sumele declarate organelor fiscale, acestea urmînd să plătească un impozit de 16% aplicat diferenței dintre cuantumul veniturilor reale și cel al veniturilor declarate. Finanțiștii „amenințaseră” că vor vîna toate categoriile socio-profesionale care nu își declară veniturile, urmărind de la autoturismele utilizate de nemțeni pînă la casele în care aceștia locuiesc sau bunurile pe care le cumpără. În cazurile unde diferențele erau semnificative, planul reprezentanților Fiscului era acela de a începe verificarea prealabilă  în urma căreia era determinată averea reală a celui urmărit, prin accesarea conturilor acestuia sau utilizarea informațiilor de la Cadastru sau Primărie.COMENTARII

WORDPRESS: 0