Prima paginăActualitate

Avarie la rețeaua de apă, sâmbătă dimineață. Primarul acuză pasivitatea ApaServ

Avarie la rețeaua de apă, sâmbătă dimineață. Primarul acuză pasivitatea ApaServ

Dimensiune text

 

Sâmbătă dimineață, 3 iunie, o avarie la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a municipiului, produsă în zona Pieței Mari, a dus la scăderea presiunii în rețea și, chiar, întreruperea alimentării cu apă a unelor zone ale municipiului. ApaServ a anunțat, sâmbătă dimineață, că, din cauza avarieri, se livrează apă cu presiune scăzută sau chiar se sistează furnizarea apei potabile, începând cu ora 9:00, până la terminarea intervenției.

Într-un comunicat de presă al Primăriei Roman, primarul Lucian Micu și-a exprimat indignarea „față de pasivitatea cu care societatea ApaServ, patronată de Consiliul Județean Neamț, a intervenit pentru a remedia avaria la rețeaua de alimentare cu apă potabilă, din zona Pieței. Deși incidentul a fost anunțat încă din cursul nopții, reprezentanții societății nu au acționat în niciun fel, astfel încât, după mai bine de nouă ore, avaria nu a fost remediată. Ca urmare a lipsei de reacție a reprezentanților ApaServ, în această dimineață alimentarea cu apă potabilă în municipiul Roman va fi sistată, cel puțin până în jurul prânzului”.

 

„Este inadmisibil ca intervenția ApaServ să aibă loc la ore bune de la anunțarea inițială a avariei. Am înțeles că intervenția va dura câteva ore și ar fi fost mult mai normal ca lucrările de remediere a conductei avariate să aibă loc în cursul nopții, astfel încât în această dimineață toată lumea să aibă apă la robinete. La fel de grav este faptul că pentru a remedia această avarie a fost nevoie de oprirea furnizării apei potabile în tot orașul. Dacă ApaServ Neamț ar fi ascultat solicitările venite de la asociațiile de proprietari din Roman pentru a pune la dispoziția cetățenilor echipe de intervenție și pe timpul nopții, astfel de situații puteau fi evitate sau remediate pe loc, fără ca romașcanii să treacă prin acest disconfort de a nu avea apă la robinet”, a declarat primarul Lucian Micu.

Avaria înregistrată în noaptea de vineri spre sâmbătă a afectat locuințele din zonele Aprodu Arbore, Sucedava și Ștefan cel Mare. „Ca urmare a lipsei de reacție a reprezentanților ApaServ, în această dimineață alimentarea cu apă potabilă în municipiul Roman va fi sistată, cel puțin până în jurul prânzului. După remedierea defecțiunii, primarul Lucian Micu va cerceta motivele care au stat la baza  atitudinii disprețuitoare a celor de la ApaServ și va cere demiterea celor vinovați”, mai precizează comunicatul de presă al Primăriei Roman.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • emma 3 ani

  Asa ar trebui sa-i puna sa plateasca pentru faptul ca nu au intervenit la timp exact cum ii penâlizeaza si pe romascanii care intarzie chiar si cu o zi la plata impozitelor.

 • Cine a cedat societatea de apa roman la apaserv piatra neamt ???

 • Cuvintele scrise de mine acum , aici , reflecta o axioma si vor frange mult inimile tuturor celor ce il cunosc bine pe gospodarul Lucian Micu …

  Luciane , ca sa ajungi primar , trebuie sa ai si putin noroc !

  Tu nu ai deloc ! Ai numai ghinioane ! Te vom vota dar …
  Ghinion … mare ghinion !

 • nu mai astep moderarea , sunteti buni slujbasi .