Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, dezbătută luni, la întâlnirea cu premierul Cioloş

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, dezbătută luni, la întâlnirea cu premierul Cioloş

 

Dacian CiolosEmilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, va participa, luni, 25 aprilie, la o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş, cu unii dintre miniştrii actualului Guvern şi cu reprezentanţi ai judeţelor din regiunea de Nord-Est a ţării, pentru a discuta despre priorităţile Moldovei. Printre acestea se numără şi mult promisa şi necesara autostradă care să lege Moldova de vestul ţării.

Discuţiile se vor desfăşura în Aula Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, începând cu ora 10, şi vor viza proiecte de dezvoltare economică a regiunii şi de conectare a regiunilor istorice ale României printr-o infrastructură de transport adecvată.

„Am confirmat, la invitaţia autorităţilor judeţene din Iaşi, participarea la respectivele discuţii, pentru că este în joc viitorul zonei, inclusiv al judeţului nostru, şi sunt extrem de interesată să prindă contur autostrada Est-Vest, despre care se vorbeşte de atâţia ani, dar care a rămas la stadiul de discuţii. Sper ca, de data aceasta, discuţiile să se materializeze şi zona Moldovei să iasă din conul de umbră în care se află! Indiferent de cine este la conducerea ţării, indiferent de Guvern şi guvernare, oamenii au nevoie de condiţii civilizate de trai şi asta se face prin aşezarea factorilor responsabili la aceeaşi masă, pentru  identificarea unor soluţii optime şi dorinţa celor cu putere de decizie ca variantele identificate să fie puse în practică”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Premierul României, Dacian Cioloş, va veni însoţit de vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc, cancelarul Dragoş Tudorache, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0