Autostradă Bacău – Roman – Iaşi

Dimensiune text

Tronsonul de autostradă Braşov – Bacău – Roman – Iaşi – Ungheni este considerat o prioritate şi se estimează că va fi terminat până în anul 2022.

Guvernul României a publicat harta viitoarelor autostrăzi, iar Romanul se află pe traseul autostrăzii Braşov – Bacău – Iaşi – Ungheni. Pentru tronsoanele de autostradă Roman – Bacău şi Ungheni – Iaşi – Neamţ, Guvernul intenţionează să folosescă fonduri de coeziune şi fonduri CEF (Connection Europe Facility). Conform unui document al Executivului, fondurile de la bugetul central asigură în jur de 750 milioane de euro anual, pentru finanţarea construcţiei de autostrăzi. Pentru alegerea tronsoanelor viitoare este nevoie de o strategie de dezvoltare, realizată prin consultare publică, iar decizia să fie asumată de toate partidele şi susţinută de următoarele guvernări. Tronsonul de autostradă Braşov – Bacău – Roman – Iaşi – Ungheni este considerat o prioritate şi se estimează că va fi terminat până în anul 2022. La acest moment, România are doar 530 de kilometri de autostradă.COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • doru 7 ani

  Daca se fac proiecte in infrastructura va rog sa orientati autopista inafara localitatilor si paralela daca se poate cu E 85.Va multumesc.

 • ilici 7 ani

  Este dar trebuie proiect care sa evite localitatile si interesele iar E 85 sa ramana drum national.

 • radu 7 ani

  Adevarul este ca a desena pe harta o linie este o chestiune foarte serioasa si trebuie tratata cu deosebit respect si consideratiune. Si a fixa un termen de finalizare peste o perioada de timp aleatoriu este la fel un moment inaltator care ar trebui sa ne faca sa cadem in extaz.
  Auzi in 2022! De ce nu 2123 sau in 3024 tot la fel de bine suna!
  USL – Uniunea Sperantelor Libere. Bine si la guvernarile anterioare a fost la fel! Politicienii sunt la fel in toata lumea. Mai deosebit probabil este Berlusconi deoarece el face si ceva concret BUNGA BUNGA!

 • mdn 7 ani

  voi chiar credeti? dupa mai bine de 20 de ani de minciuni chiar ii mai credeti? nu stiu ce sa mai cred despre inteligenta romanului.

 • nila 7 ani

  …o sa se faca …la anul si la multi ani !…dar intii trebuie facuta spre Alexandria lui Dragnea ,ca acolo se vor duce banii de la scumpirea combustibililor (si in buzunarele lor!)