Prima paginăRoman

Autospecială modernă pentru pompierii romașcani

Dimensiune text

Detașamentul de Pompieri Roman a primit o autospecială modernă, în cadrul unui proiect desfășurat în Regiunea Nord-Est. Autospeciala va fi folosită mai ales în mediul rural, pentru a scurta timpul de intervenție.

 

În cursul zilei de joi, președintele Consiliului Județean Neamț, Mircea Pintilie, a înmînat inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” (ISU) al județului Neamț, colonelul Ioan Nițică, cheile și documentele a două autospeciale. Acestea au fost achiziționate prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, în cadrul proiectului cu titlul „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat”. Activitatea de predare-primire a autospecialelor s-a desfășurat în prezența prefectului județului, Ilie Dumitru Haralambie Mitea.

Cele două autospeciale primite de ISU Neamț vor avea un rol important în scăderea timpului de răspuns în situații de urgență, permițînd salvatorilor să ajungă la locul evenimentului într-un timp mai scurt pentru a proteja viețile și bunurile concetățenilor.
Acestea vor intra în dotarea Detașamentelor de Pompieri Roman și Tîrgu Neamț, urmînd a fi utilizate, cu preponderență, în mediul rural.

Primirea celor două autospeciale de capacitate mărită, marca Volvo, satisface necesitatea dotării celor două detașamente cu astfel de autospeciale moderne, Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț avînd deja în dotare acest tip de autospecială.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, punîndu-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spații închise, la misiuni de descarcerare și pentru acordarea primului ajutor calificat. Autospeciala Volvo beneficiază de modul de stingere a incendiilor cu apă și spumă, modul de descarcerare și modul de acordare a primului ajutor calificat.

Rezervorul de apă are o capacitate de 5.000 ± 200 de litri. Rezervorul de spumant are o capacitate de 500 de litri. În dotarea autospecialei există și echipamente de protecție individuală pentru toți membrii echipajului: cască, cizme, centură de siguranță PSI, costum de protecție, mănuși de protecție, bocanci din piele, costume de protecție anticalorică, aparate de protecție a respirației cu aer comprimat. Valoarea autospecialei este de aproximativ 1.200.000 lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0