Autoritățile vor să reducă risipa alimentară

Autoritățile vor să reducă risipa alimentară

Dimensiune text

 

 

Administrația publică locală intenționează să implementeze un proiect ce își propune să reducă risipa alimentară la nivelul municipiului Roman, în primul an de implementare a proiectului, cu aproximativ 25%. Pentru aceasta, autoritățile se vor asocia cu un ONG, dacă și consilierii vor aproba acest lucru, dezbaterea urmând să aibă loc vineri, 16 februarie.

„În vederea diminuării risipei alimentare pe lanţul de producere şi comercializare a produselor alimentare prin implementarea unui proiect inovator care nu a mai fost implementat în România, proiect ce poate fi accesat în cadrul Programului «Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun», propun asocierea cu o organizaţie neguvernamentală (n.r. – Fundația Terra Mileniul III). Ca urmare a implementării acestui proiect, dorim să reducem risipa alimentară la nivelul municipiului Roman în primul an de implementare a proiectului cu aproximativ 25%, urmând ca în anii următori procentul să crească cu aproximativ 10 – 15% anual”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun” se adresează organizaţiilor neguvernamentale din România care au cel puţin un an de experienţă în implementarea proiectelor din domeniile vizate de program. Organizaţiile sunt invitate să depună propuneri de proiecte cu bugete între 10.000 şi 35.000 euro. Proiectele vor putea fi implementate în intervalul aprilie – decembrie 2018. În funcţie de specificul proiectului, perioada de implementare poate fi de 9 luni sau mai mică de 9 luni, dar nu poate depăşi acest interval. Organizaţiile aplicante vor fi anunţate despre decizia de finanţare până pe 30 martie 2018.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • O INFORMATIE FARA CAP SI FARA COADA,NU SE EXPLICA CRITERILE ACESTUI PROGRAM ,ASTFEL CA ONG.URILE SA STABILEASCA EFECTIV SI REAL MODUL DE IMPLEMENTARE.