Autoritățile își dau mâna pentru reabilitarea a 71 de kilometri de drum județean

Autoritățile își dau mâna pentru reabilitarea a 71 de kilometri de drum județean

 

Neamțul ar putea obține o finanțare europeană pentru reabilitarea a peste 71 de kilometri de drum județean pe axa Piatra Neamț – Roman – Icușești – limita județului Bacău, până la Podul Turcului.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ), președintele instituției – Ionel Arsene – a demarat primele demersuri, în sensul de a aduce la aceeași masă primarii localităților ce urmează a fi traversate de acest drum – totalizând 71,047 kilometri – pentru a aproba acordurile de parteneriat necesare a fi depuse, alături de cererea de finanțare.

„Prin îmbunătățirea infrastructurii drumurilor județene ce alcătuiesc axa de transport interjudețean Piatra Neamț – Roman – Icușești – limita județului Bacău, se asigură sprijinirea și promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât și social, prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri, care susțin creșterea economică. Valoarea estimată a proiectului este de 36 milioane euro, fonduri pe care le atragem de la Uniunea Europeană, cheltuielile neeligibile suportate din bugetul Consiliului Județean Neamț fiind de aproximativ două milioane de euro. Termenul de finalizare a acestui proiect este sfârșitul anului 2019″, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

cj-neamt-intalnire-primari-reabilitare-drum-judetean-4

cj-neamt-intalnire-primari-reabilitare-drum-judetean-2

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0