Prima paginăActualitate

Autoritățile cer înființarea unui detașament de jandarmi la Roman, pentru a combate infracționalitatea

Autoritățile cer înființarea unui detașament de jandarmi la Roman, pentru a combate infracționalitatea

Dimensiune text

 

 

Fenomenul infracțional, destul de ridicat, din Roman a determinat municipalitatea să ceară o implicare mai mare și din partea altor instituții ale statului. Cele două patrule de Poliție Locală nu fac față tuturor problemelor din oraș, spune edilul, iar efectivele Poliției Române sunt reduse, astfel încât o soluție propusă de primarul Lucian Micu a fost aceea de a înființa un Detașament de Jandarmi la Roman, însă propunerea nu s-a concretizat încă.

Primarul spune că a trimis mai multe adrese către Prefectura Neamț, prin care se solicită luarea de măsuri urgente pentru prevenirea faptelor antisociale și a infracționalității la nivelul municipiului Roman. „Avem demersurile începute de mai bine de un an și jumătate pentru crearea unui Detașament de Jandarmi la nivelul municipiului Roman, un detașament de 32 de cadre militare. Din păcate, acest demers este blocat undeva la Ministerul de Finanțe, la nivelul Guvernului, pentru un memorandum privind aprobarea acestor posturi. Eu am făcut adrese către Prefectură, care are în subordine aceste structuri, pentru urgentarea acestui memorandum și, în același timp, suplimentarea numărului de polițiști din cadrul Poliției naționale”, a precizat primarul Lucian Micu.

Edilul a mai spus faptul că atribuțiile polițiștilor locali se referă în special la asigurarea ordinii pe linia parcărilor publice și de reședință din oraș, precum și asigurarea menținerii curățeniei. În același timp, în cazurile în care Poliția Locală a mai prins în flagrant persoane bănuite de furt, acestea au fost predate Poliției Roman, singura care poate întocmi un dosar penal. În același timp, conform declarațiilor oficiale ale polițiștilor romașcani, cei mai mulți hoți de buzunare sunt minori, care, conform legii, nu răspund penal. Nici amendarea părinților care nu au grijă de ei nu a diminuat fenomenul, fie pentru că aceștia nu au achitat amenzile, fie pentru că situația le este una convenabilă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 2 ani

    eu zic sa ceara doua,ca prima o sa fuga in boscheti !