Prima paginăTimp liber

Autoritățile au inaugurat bâlciul de la Roman

Autoritățile au inaugurat bâlciul de la Roman

Dimensiune text

 

Vineri, 28 iulie, a avut loc inaugurarea ediției din acest an a bâlciului tradițional, la care au fost prezenți primarul Lucian Micu, consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor de control și siguranță, precum și deputatul Laurențiu Dan Leoreanu.

Programul din acest an al bâlciului este în intervalul orar 10.00 – 22.00, parcurile de distracție și comercianții de blănuri și haine din piele fiind găzduiți în incinta Bazarului. Activitate de comerț se va desfășura și în parcarea din fața Bazarului, iar 17 proprietari de locuințe au solicitat aviz de la Primăria Roman pentru amplasarea, în curțile proprii, a unor tarabe cu diferite produse.

Traficul rutier va fi restricționat atât pe strada Renașterii, cât și pe Viitorului, fiind permis doar accesul, în intervalul 23.00-10.00, a mașinilor pentru aprovizionare. Siguranța și ordinea publică vor fi asigurate de efective ale Poliției Locale, Poliției Române și Jandarmeriei. „Noi încercăm, ca în fiecare an, prin planul de pază pe care l-am organizat, alături de celelalte structuri ale statului – Poliția națională și Jandarmeria – să asigurăm o stare de liniște în zona și în perimetrul bâlciului, pentru a evita fenomenele antisociale. Vom încerca, pe toate căile legale posibile, să preîntâmpinăm astfel de lucruri și să oferim un maxim de confort tuturor celor care vin la bâlci”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Față de anii trecuți, cei care vor veni să se distreze în bâlciul din Roman vor avea parte de două noi utilaje de distracții, unul dintre acestea fiind testat, vineri, de primarul Lucian Micu, deputatul Laurențiu Leoreanu și câțiva consilieri locali. „O chestie plăcută spre adrenalină la maxim, o senzație de imponderabilitate când ajungi în punctul de maxim. N-aș recomanda-o copiilor, adică să fie măcar de 16-17 ani, e o senzație destul de tare”, a afirmat deputatul Leoreanu la coborârea din utilajul de distracție. „Ne bucurăm că reușim să aducem la Roman și astfel de utilaje noi, care să ofere amatorilor de senzații tari aceste plăceri, pe care eu sigur în perioada următoare, nu le voi mai încerca”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Încasările de la comercianții prezenți în bâlci sunt estimate la circa 130.000 de lei, mai mari ca cele de anul trecut, bani care vor fi cheltuiți pentru modernizarea Pieței Centrale. Bâlciul se va încheia, ca în fiecare an, pe 6 august.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0