Prima paginăSport

„Aur” scontat pentru Perie și Grasu la naționale

Dimensiune text

Aruncătorii romașcani au obținut patru medalii, la seniori, în prima zi a principalei competiții interne. La acestea s-au mai încă două, la tineret.

 

 

Bianca Florentina Perie (foto) și Nicoleta Grasu, ambele crescute în școala romașcană a aruncătorilor, au redevenit campioane naționale, de seniori, la aruncarea ciocanului, respectiv aruncarea discului, la concursul care a avut loc marți, 5 martie, în București. Niciuna dintre cele două nu mai este, de mai mult timp, legitimată la un club din Roman, dar rămân cele mai bune din țară în probele pe care le practică. Nicoleta Lenuța Grasu a câștigat proba de aruncare a discului la naționalele de seniori din 2013 cu cea mai bună aruncare ce s-a dus la 55,73 metri.

Bianca a trimis ciocanul la 69,20 metri o singură dată, cea mai bună aruncare a sa din acest prim concurs important al anului. „Cel mai mult mă bucură că a reușit, în toate cele șase încercări avute la dispoziție, să arunce peste 68 de metri. A concurat foarte bine la stagiul de pregătire din această perioadă. Abia acum înceepem. Va veni și aruncarea aceea bună pe care o așteptăm. Este foarte bine că le-a «bătut» pe toate, adică a aruncat bine din toate încercările. Poate va veni, aruncarea aceea, miercurea viitoare, la un HC (în afară de concurs). Dacă nu, să fie la Cupa Europei. Obligatoriu, peste 70 de metri. Roxana Perie a concurat binișor. Nici nu stăm de vorbă dacă nu aruncă 58 de metri, cât este baremul pentru europene”, a spus Lucică Cucoș, antrenorul surorilor Perie.

Florin Sebastian Asmarandei, sportiv pregătit de Carmen Iederan la Clubul Atletic (CA) Roman, a obținut medalia de argint, la seniori, cu o aruncare a ciocanului, cea mai bună, de 57,50 metri. Tot în concursul seniorilor de la naționale, Roxana Perie a aruncat ciocanul la 57,02 metri și s-a ales cu medalia de bronz, dar și cu cea de argint la tineret. Urmează concursul la juniori, miercuri. Tot la tineret, Mihaela Asmarandei (CA) s-a clasat pe locul secund, după ce a aruncat discul la 45,71 metri, ceea ce a dus-o și în postura de ocupantă a locului al patrulea la seniori. Tot la disc, junioara Carla Francesca Sescu (LPS Roman), elevă a antrenorului Emilian Floroiu, s-a clasat pe locul al patrulea la tineret și pe al șaselea la seniori, cu 44,62 metri. George Adrian Neculau (CA) s-a clasat pe lolcul al cincilea, 64,67 metri, la aruncare suliței, la seniori.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0