Au furat o mașină, s-au plimbat cu ea, apoi i-au dat foc, ca să-și ascundă urmele

Au furat o mașină, s-au plimbat cu ea, apoi i-au dat foc, ca să-și ascundă urmele

Dimensiune text

 

Doi tineri au fost reținuți de polițiști, fiind suspectați că au furat un autoturism și, apoi, după o plimbare cu mașina, i-au dat foc, pentru a nu fi descoperiți.

Luni dimineață, 8 mai, la ora 4:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiu la un autoturism pe islazul din localitatea Horia. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD (EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. „În urma evenimentului au ars materialele combustibile din componenţa autoturismului în proporţie de 98%”, precizează ISU Neamț. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost, conform pompierilor, folosirea intenţionată a sursei de aprindere.

În acest caz au fost sesizați polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulceşti. Cu ocazia deplasării la faţa locului și a cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul ar fi fost sustras în noaptea de duminică spre luni din curtea unei locuințe din satul Trifeşti, de către doi tineri, de 20 și 22 de ani, din aceeași localitate.

„Aceștia au fost depistați și reținuți de polițiști, în urma continuării cercetărilor stabilindu-se că au condus alternativ autoturismul pe itinerariul Trifeşti – Roman – Dulceşti – Horia, au pătruns pe islazul comunal și au rămas blocaţi într-o zonă mlăştinoasă, iar pentru a acoperi urmele au incendiat autoturismul. Totodată, polițiștii au mai stabilit că, în momentul sustragerii, autoturismul se afla în curtea locuinţei, fiind descuiat şi cu cheile în contact. Ieri, polițiștii i-au reținut, pentru 24 de ore, pe cei doi tineri, care sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere prin incendiere şi conducere fără permis”, informează IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0