Au fost înfiinţate două noi parohii catolice în zona Roman

Au fost înfiinţate două noi parohii catolice în zona Roman

Măturile ţin casele din Gherăeştii Noi
Proiectil neexplodat găsit în șanț
Eveniment religios la Gherăeştii Noi

 

biserica sabaoani maria reginaMiercuri, 10 august, PS Petru Gherghel, episcop romano-catolic de Iaşi, a semnat un decret de înfiinţare a trei noi parohii, începând cu 1 septembrie 2016.

Astfel, o nouă parohie va fi înfiinţată în Săbăoani, în cartierul Nord-Licuşeni, cu hramul „Regina Sfântului Rozariu”, unde s-a construit o biserică cu destinaţia de a fi sanctuar marian zonal, fostă parte componentă a Parohiei Săbăoani „Sfântul Mihail”. Biserica „Regina Sfântului Rozariu” (foto) a fost ridicată între 2003 şi 2006 şi a fost sfinţită pe 7 octombrie 2006.

Alte parohii urmează a fi înfiinţate în localităţile Gherăeştii Noi, până acum filială a Parohiei Barticeşti, cu hramul „Sfânta Fecioară Maria, Regina Lunii Mai”, şi în Ferăstrău (judeţul Bacău), fostă filială a Parohiei Oituz, care are hramul „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”.

„Numirea parohilor în aceste parohii urmează să fie făcută la 15 septembrie 2016. Cu cele trei parohii numărul parohiilor din Dieceza de Iaşi se ridică la 153”, a precizat preot Cornel Cadar, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!