Au crezut că permisul de conducere e opţional

Au crezut că permisul de conducere e opţional

Polițiștii și reprezentanții RAR au verificat în trafic starea tehnică a autovehiculelor
Minorii dispăruți din Roman au fost găsiți în București
19 şoferi au devenit pietoni

 

politie controlMiercuri, 17 august, în doar trei ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Neamţ au constatat, în flagrant, patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În jurul orei 16.00, în timp ce poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni se aflau în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pe raza satului Timişeşti, au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, care conducea un tractor ce avea ataşat un utilaj agricol tip balotieră. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul avea restricţionat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Astfel, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în jurul orei 16.00, un echipaj de poliţie rutieră a oprit în trafic un autoturism care a fost înregistrat de aparatura radar circulând cu viteza de 90 km/h pe raza localităţii Neagra. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că şoferul, un bărbat de 44 de ani, din Mureş, nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile române. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.500 de lei şi 4 puncte penalizare, pentru depăşirea limitei de viteză, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La volan sub influenţa alcoolului

În jurul orei 18.00, alţi doi conducători auto au fost depistaţi fiind sub influenţa alcoolului, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice. În localitatea Zăneşti, poliţiştii au oprit în trafic, pe DN 15, un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamţ. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat faptul că acesta se afla sub influenţa alcoolului. Totodată, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dămuc s-au sesizat din oficiu despre faptul că în timp ce un bărbat de 39 de ani, din Reghin, conducea un autoturism pe DJ 127A, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. Acesta a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar conducătorilor auto le-au fost reţinute permisele de conducere.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!