Prima paginăActualitate

Au ales să-și încheie socotelile cu viața de Crăciun

Au ales să-și încheie socotelile cu viața de Crăciun

Dimensiune text

 

Un tânăr de 18 ani din Roman și un bărbat în vârstă de 49 de ani din Săbăoani și-au pus capăt zilelor în preajma Crăciunului.

Sâmbătă, 23 decembrie, la ora 9:58, cadrele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au fost solicitate să intervină în Roman în sprijinul unui tânăr de 18 ani, care se spânzurase. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru acesta.

Marţi, 26 decembrie, la ora 18:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a căzut în fosa locuinţei sale în localitatea Săbăoani. La locul evenimentului s-au deplasat un ofiţer şi şapte subofiţeri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Forţele au fost sprijinite în acţiunile de intervenţie de doi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Săbăoani.

„Forţele deplasate la locul evenimentului au acţionat pentru degajarea persoanei din fosă, în condiții dificile, fiind de reţinut că gura de vizitare a fosei era foarte îngustă (diametrul de 40 de centimetri), iluminarea era inexistentă în zonă, gura de vizitare a fosei fiind amplasată într-o magazie. Adâncimea fosei nu se cunoştea, în interiorul acesteia fiind reziduuri şi apă, iar până la luciul apei fiind aproximativ cinci metri. S-a acţionat pentru lărgirea gurii de vizitare folosind un rotopercutor”, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Conform acestora, la sosirea salvatorilor la fața locului, bărbatul era conștient, inițial, în stare de ebrietate. Bărbatul a fost evacuat într-o stare avansată de hipotermie, fiind resuscitat după ce a intrat în stop cardio-respirator, iar echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean prezent la locul evenimentului a transportat victima la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman. Conform reprezentanților Ambulanței, și în acest caz a fost vorba despre o tentativă de suicid. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul și-a pierdut viața.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0