Prima paginăSocial

Au ajuns primele ajutoare UE în județ

Dimensiune text

Trei comune din zona Romanului au primit deja produsele alimentare oferite unor categorii defavorizate. Produsele vor ajunge la primării zilele următoare, iar distribuirea către populaţie se va face în funcţie de programul hotărât de administraţia locală.

Toate primăriile din judeţ au termen, până vineri, la final de program, să trimită actualizarea listelor suplimentare cu beneficiarii Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Dispoziţia în acest sens a venit de la prefectul judeţului. „V-am transmis toată legislaţia şi instrucţiunile privind derularea acestui program. Rugămintea noastră este să citiţi toate documentele cu atenţie, pentru că tot programul este în responsabilitate la dumneavoastră. Ajutoarele au început să vină, dar, în acest moment, urgenţa o reprezintă realizarea unui estimat al numărului de beneficiari de pe listele suplimentare, pentru a fi transmis Ministerului Fondurilor Europene, pentru suplimentarea cantităţilor. În acest sens, pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, am solicitat de la serviciile deconcentrate – Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – lista cu persoanele care au intrat în grupul ţintă de la data tipăririi cupoanelor până la data distribuirii ajutoarelor”, a spus prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

Pe listele suplimentare la care a făcut referire reprezentantul Guvernului în teritoriu se regăsesc beneficiari ai programului care nu făceau parte din grupul-ţintă în luna iulie, atunci când a fost făcută centralizarea beneficiarilor la nivel naţional.

Pentru produsele care vor ajunge la nivelul judeţului Neamţ, contractul de furnizare a fost semnat pe data de 2 decembrie. De la această dată, furnizorul are la dispoziţie 45 de zile pentru livrarea produselor. Primele cantităţi au ajuns deja în comunele Bozieni, Oniceni şi Gâdinţi, iar şefii administraţiilor locale se declară foarte mulţumiţi de modul în care a fost organizat acest program.

Fiecare primărie va fi notificată de firma care livrează produsele cu două zile înainte de a aduce cantităţile aferente. După ce primăria este notificată, inspectorii de la asistenţă socială informează populaţia cu privire la ziua în care începe, efectiv, distribuirea.

La nivelul municipiului Roman sunt aproximativ 13.500 de beneficiari ai Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Pentru ca produsele să fie manevrate în mod eficient, Primăria Roman a decis să achiziţioneze un motostivuitor. Preţul acestui utilaj este de aproximativ 5.000 de euro.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0