Prima paginăActualitate

Au ajuns în arest pentru că nu au respectat controlul judiciar

Au ajuns în arest pentru că nu au respectat controlul judiciar

Dimensiune text

 

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 185 de persoane, în primele patru luni ale anului fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 87 de nemțeni.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă pentru înlocuirea măsurii. De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 15 sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în opt cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, informează IPJ Neamț.

Astfel, în primele patru luni ale anului, 137 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 48 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț, prin lucrătorii Biroului de Supravegheri Judiciare, în data de 7 februarie 2017, a înaintat DIICOT Suceava sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de trei persoane aflate sub măsura controlului judiciar, dispusă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional și fraudă informatică. În data de 22 februarie 2017, magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 zile față de cei trei bărbați, care nu au încălcat interdicțiile impuse de instanța de judecată”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0