Au ajuns în arest după ce nu au respectat măsurile supravegherii judiciare

Au ajuns în arest după ce nu au respectat măsurile supravegherii judiciare

Șofer oprit cu focuri de armă de polițiști
A omorât un om la beţie
Patru minori au furat o mașină din Roman, s-au plimbat cu ea, apoi au dat două spargeri în aceeași noapte

 

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. În primele două luni ale anului în curs, în Neamț au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 31 de persoane şi au fost înregistrate 13 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

De la începutului anului 2017, polițiștii nemțeni au supravegheat 31 de persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Astfel, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 13 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 18 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

„În această perioadă, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare Neamț au înaintat sesizări pentru luarea unei măsuri preventive mai severe și au fost înregistrate 13 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Astfel, în patru cazuri, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura arestării preventive, într-o situație a fost înlocuită cu măsura condamnării cu suspendare, în alt caz cu măsura condamnării cu executare, iar într-o situație cu măsura educativă a asistării zilnice. De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive, în trei cazuri, într-un caz cu măsura condamnării cu executare și în alte două situații cu măsura educativă a asistării zilnice”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!