Atleții romaşcani s-au remarcat la „Cupa de iarnă”

Dimensiune text

Ana Maria Savu şi Eusebia Mărtinaş au ocupat locul I la înălţime, respectiv 60 metri garduri.

În cea de-a doua zi a competiţiei atletice numită „Cupa de iarnă”, concurs desfăşurat în Bacău, sâmbăta şi duminica trecute, reprezentanţii Romanului au mai ocupat de patru ori unul dintre primele trei locuri în probele disputate. Toate, întrucât este vorba doar de fete, sunt de la Liceul cu Program Sportiv (LPS): Ana Maria Savu, Diana Eusebia Mărtinaş şi Laura Tarcan. Tot fetele, nu neapărat altele, au obţinut rezultate care să le permită clasare în apropierea podiumului.

Reamintim, cu o zi înainte, Carla Sescu, Marius Musteaţă, Șerban Nistor, tot de la LPS Roman, ieşiseră  în evidenţă prin trei locuri întâi, în proba de aruncare a greutăţii, rezultatele lor fiind completate de alte clasări pe podium.

Ana Maria Savu, sportivă născută în 1999, a câştigat proba de săritură în înălţime, cu cea mai bună încercare ce a măsurat 1,55 metri, reuşită din a treia încercare. Ea a mai avut o tentativă, nereuşită, de a trece peste ştacheta înălţată la 1,58 metri. Rezultatul ei nu este neapărat mare, fiind vorba de perioadă de pregătire a concursurilor oficiale. Totuşi, făcând o comparaţie, în aceeaşi perioadă se află, spre exemplu, Ramona Verman, de la CSȘ Bacău, sportivă cu cinci ani mai mică şi care a sărit 1,45 metri. Verman s-a remarcat şi la Memorialul „Olimpiu Constantinescu-Nehoi” de la Roman, concurs desfăşurat în urmă cu zece zile. Revenind la Ana Maria Savu, sportiva din Roman s-a mai clasat şi pe locul al treilea la săritura în lungime, cu 4,91 metri, la 18 centimetri de ocupanta locului I. Savu a mai avut alte trei încercări reuşite, toate peste 4,68 metri.

Mădălina Ciurdea, de la Clubul Atletic Roman, s-a situat pe poziţia a patra la săritura în lungime, cu un maximum atins de 4,79 metri. Diana Eusebia Mărtinaş, născută în 2001, a sărit 4,21 metri, iar Diana Costan (CA), cu acelaşi 2001 an de naştere, a sărit 3,88 metri.

Diana Eusebia Mărtinaş – elevă a profesoarei Otilia Danţiş, la fel cum sunt şi Ana Maria Savu, Ana Maria Antal şi Laura Tarcan – n-a prins o săritură prea bună în lungime, dar a demonstrat că este în legătură cu performanţa prin rezultatele obţinute în alte două probe. Ea a ocupat locul I în proba de 60 metri garduri, la juniori III, cu timpul 11,27 secunde. Un alt loc bun, al cincilea, l-a ocupat în proba de alergare pe distanţa de 200 metri, cu 29,12 secunde. Prima clasată a terminat cursa în 28,45 secunde. În aceeaşi probă, Ana Maria Savu s-a clasat a 11-a, Mihaela Alexandru (CA) a fost a 13-a, Mădălina Ciurdea (CA) a terminat pe 14, iar Diana Costan pe poziţia a 18-a.

Laura Tarcan, sportivă născută în 1998, a trecut a doua linia de sosire în proba de semifond de 800 de metri, în 2 minute, 44 de secunde şi 47 de sutimi, la juniori II. Tarcan s-a clasat a şaptea la 200 metri.

În cea de a doua zi de concurs de la „Cupa de iarnă”, băieţii reprezentanţi ai cluburilor din Roman au participat la probele de săritură în lungime, concurs open juniori I, II şi III, respectiv alergare 200 metri. La lungime, Matei Severin (Clubul Atletic, născut în 2003), s-a clasat al 14-lea cu 4,31 metri, fiind urmat de Costin Peiu (CA, 2001), Mădălin Oprea (CA, 2002) şi Adrian Petrila (CA, 2002). Ocupantul primului loc, sportiv născut în 1997, a sărit 6,49 metri. Nu se poate face o comparaţie între, spre exemplu, cel de pe locul I şi cel de pe locul al 14-lea, dată fiind diferenţa mare de vârstă. Cătălin Butnaru (LPS), Oprea, Peiu şi Severin s-au clasat de la locul al 15-lea în proba de 200 de metri, la juniori III, toţi fiind, mai mult sau mai puţin, sub limita de vârstă admisă.

La acest concurs au fost prezenţi peste 300 de sportivi, din aproape toate regiunile României. Printre altele, au fost reprezentate oraşele: Bucureşti (mai multe cluburi), Brăila, Galaţi, Sibiu, Ploieşti, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Iaşi, Piatra Neamţ, Bacău, Suceava, Bistriţa, Tecuci, Buzău, Râmnicu Vâlcea, Rădăuţi, Giurgiu, Fălticeni şi Adjud.

Altfel, copiii de la Clubul Atletic Roman aşteaptă premierea de sfârşit de an. Despre aceasta, profesorul Traian Macovei, directorul clubului spune: „Nu va mai fi atât de consistentă ca în anii precedenţi, numărul premianţilor reducându-se la primii zece clasaţi, conform punctajului, în ierarhia clubului. Acestea sunt condiţiile. Mi-aş fi dorit să fi fost o premiere mai largă”. Festivitatea de premiere va fi pe 19 decembrie, la ora 10.COMENTARII

WORDPRESS: 0