Atleții romaşcani au urcat pe podium la Cupa Bistriței

Dimensiune text

Marius Musteaţă a ocupat locul I, iar Carla Sescu s-a clasat a treia, la aruncarea greutăţii, rezultate obţinute în prima zi de concurs.

Sâmbătă şi duminică, 17 şi 18 ianuarie, în sala de atletism din Bacău s-au desfăşurat întrecerile celei de a 30-a ediţii a Cupei Bistriţei la atletism, concurs tradiţional rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori I şi care a purtat, a treia oară, supra-titlul Memorialul „Nicolae Mihalache”. La întreceri au putut să participe şi sportivi de la categoriile de vârstă mai mici, juniori II şi juniori III, cu acordul organizatorilor, pentru a da posibilitate acestora de a-şi verifica potenţialul înaintea confruntărilor oficiale din cadrul campionatelor naţionale de iarnă.

Prima zi de concurs a fost cea a probelor tehnice, cu preponderenţă, domeniul în care şcoala de atletism romaşcană de la Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Atletic, în special la aruncări, este cunoscută şi recunoscută. Iată ce au făcut reprezentanţii Romanului:

Marius Musteaţă

Marius Musteaţă

Marius Constantin Musteaţă, de la LPS Roman, elev al antrenorului emerit Emilian Floroiu, s-a clasat, detaşat, pe locul I, la aruncarea greutăţii de 6 kilograme, probă în care au participat sportivi născuţi în 1997. Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 17,46 metri, între cele şase încercări ale sale numărându-se alte două aruncări de peste 17 metri, ceea ce arată constanţă, cel puţin. Ocupantul locului secund a avut cea mai bună aruncare de 12,19 metri.

În aceeaşi probă, dar la feminin şi cu bilă de 4 kilograme, Carla Francesca Sescu, elevă a aceluiaşi Emilian Floroiu, specializată pe aruncarea discului, a ocupat poziţia a treia, cu 10,76 metri. Locul I a fost ocupat de Lenuţa Burueană, colega sa de lot naţional de la Ceahlăul Piatra Neamţ, cu 15,27 metri. Pe locul al patrulea, cu 10,36 metri, s-a clasat Roxana Perie, elevă a lui Lucică Cucoş, celălalt antrenor emerit în atletism de la Roman.

La aruncarea greutăţii de 5 kilograme, probă în care au participat sportivi născuţi în 1999 şi 2000, Romanul a ocupat primele trei locuri: 1. Șerban Nistor (LPS) – 13,43 metri, 2. Eduard Perie (LPS), 3. Cosmin Cîrlig (CA). De asemenea, clasări bune au mai reuşit, tot la aruncarea greutăţii şi la aceeaşi categorie de vârstă: Otilia Calfa (CA) – locul al patrulea, Izabela Coşa (LPS), Ana Maria Savu (LPS), Rebeca Bontaş (CA), Diana Mărtinaş (LPS), Elena Tacu (LPS), Alina Locincă (CA), Gabriel Căuş (LPS) – locul al patrulea cu bila de 4 kilograme, Ștefan Casian (LPS), Marius Aionesei (CA) şi Dragoş Atodiresei (CA).

În proba de săritură în înălţime a sportivilor născuţi în 1999 şi 2000, Ana Maria Savu (LPS) a ocupat locul secund, cu 1,50 metri, iar Rebeca Bontaş (CA) s-a clasat a treia, cu 1,45 metri. Diana Eusebia Mărtinaş (LPS) o ocupat locul al treilea în proba de 60 metri plat, la juniori III, cu timpul de 8,63 secunde, după ce se calificase în finală de pe poziţia a cincea, cu 8,70 secunde. În aceeaşi probă, Mihaela Alexandru (CA) a ocupat doar locul al nouălea în calificări şi n-a prins finala.

Acestea au fost rezultatele din prima zi a concursului. Vom reveni cu alte informaţii în ediţia viitoare a Ziarului de Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0