Prima paginăSport

Atleții juniori II intră în concurs la naționale

Dimensiune text

Prima etapă a Campionatului Naţional de atletism, juniori II, va avea loc în Bucureşti, în zilele 16 şi 17 mai. Sezonul concursurilor de vară abia a început şi sportivii din Roman îşi pregătesc, pe măsura posibilităţilor şi a felului în care s-au antrenat în perioada de acumulări, un final de stagiune cât mai frumos. Întrecerile de la sfârşitul acestei săptămâni se doresc a fi, pentru oricare antrenor şi pentru sportivii pe care-i pregătesc, un prilej de testare a potenţialului de moment.

„Vor participa la această competiţie şase copii de la clubul nostru, dintre care doi sunt înscrişi în proba de săritură în înălţime. Încă nu este definitivată lista. În urma verificărilor noastre preliminare, am considerat să participăm la concursul din Bucureşti cu atleţii care au şansele cele mai mari de a se clasa cât mai sus la finalele naţionalelor. Bineînţeles, până atunci se mai pot schima multe. Etapa întâi a naţionalelor de juniori II va fi una după care ne vom putea forma o părere în privinţa alcătuirii lotului la competiţiile viitoare, în funcţie de evoluţia copiilor”, a afirmat Traian Macovei, director al Clubului Atletic Roman.

Rezultate bune în etapa întâi a juniorilor III

La sfârşitul săptămânii trecute, tot în Bucureşti a avut loc etapa întâi a naţionalelor juniorilor III, cea în care sportivii de la Clubul Atletic Roman au arătat că sunt pregătiţi pentru a lua medalii.

Marius Aionesei, elev al profesoarei Carmen Iederan, a câştigat proba de aruncare a ciocanului de 4 kilograme, cu o cea mai bună aruncare, din prima încercare, ce a măsurat 49,71 metri. În cea de a doua încercare, a aruncat 48,57 metri şi a mai avut două încercări reuşite în jurul a 47 de metri, ceea ce denotă constanţă.

Sandra Farcaş, elevă a profesorului Iulian Corugă, s-a clasat pe locul secund la săritura în înălţime, cu 1,40 metri. Clasări bune au mai obţinut Diana Filip – locul al patrulea la aruncarea ciocanului, Costin Peiu – locul al patrulea la săritura în înălţime, cu 1,45 metri, Otilia Calfa – locul al patrulea în două probe, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii, Dragoş Atodiresei – locul al patrulea la aruncarea discului, urmat în aceeaşi probă, în clasament, de Marius Aionesei. Rezultate notabile au mai obţinut Marius Stoica, al şaptelea la aruncarea suliţei, Diana Costan, a şaptea la 100 metri garduri, respectiv Mihaela Alexandru, a opta la 100 metri plat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0