Prima paginăSport

Atleta romașcană Bianca Ghelber-Perie a ratat calificarea în finală la Campionatele Europene de la Berlin

Atleta romașcană Bianca Ghelber-Perie a ratat calificarea în finală la Campionatele Europene de la Berlin

Dimensiune text

 

 

În perioada 6 – 12 august, în Germania, la Berlin, pe stadionul Olympiastadion se desfășoară cea de-a 24 ediție a Campionatelor Europene de Atletism. Din delegația de 36 de sportivi a României de la această competiție a făcut parte și atleta romașcană Bianca Ghelber-Perie, care a concurat în proba de aruncare a ciocanului.

„Bianca Ghelber (Perie) este cea mai valoroasă aruncătoare tricoloră a momentului, fiind născută în data de 1 iunie 1990, legitimată la SCM Bacău – CSA Steaua și fiind antrenată de către Lucică Cucoș. Este specializată în proba de aruncarea ciocanului. Ea trăiește o a doua consacrare, după ce s-a căsătorit și a devenit mamă, reintrând în «ovalul magic» în anul 2016. Recordul personal (73,52 m) datează din anul 2010, fiind stabilit la București, iar cea mai bună performanță a sezonului este de 70,96 m, reușită în cadrul Internaționalelor României din debutul lunii iunie, concurs desfășurat la Cluj-Napoca. Bianca are un palmares bogat din care spicuim: locul 6 la Campionatele Mondiale din 2011, finalistă la Mondialele din 2013, lider mondial la juniori (U20) în 2006 și 2008, medaliată cu aur la competiția lumii rezervată cadeților în 2007”, este descrierea făcută sportivei romașcane de Federația Română de Atletism.

Vineri, 10 august, în calificările probei, desfășurate de la ora locală 10.00, Bianca a avut trei tentative de a ajunge în finală, prima depășită, celelalte două măsurând 65,77 m, respectiv 66,17 m, rezultat insuficient pentru calificarea în finala probei (ultimul rezultat de calificare a fost 68,64 m), care a plasat-o a opta în seria A și a 19-a între cele 28 de participante în calificările probei.

La ultima ediție a Europenelor la care a participat, cea de la Zurich, Elveția, din 2014, Bianca Perie s-a clasat a șaptea în finala de 12 sportive, cu o aruncare de 69,26 m. Cel mai bun rezultate la Campionatele Europene de Atletism pentru Bianca datează de la ediția din 2010, de la Barcelona, când s-a clasat a patra în finală, cu o aruncare de 71,62 m.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0