Prima paginăActualitate

Atenționare meteo: weekend cu ploi torențiale, vijelii și grindină

Atenționare meteo: weekend cu ploi torențiale, vijelii și grindină

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare meteo vizând manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, pentru după-amiaza și seara zilei de sâmbătă, 27 aprilie, până duminică, 28 aprilie.

Conform meteorologilor, de sâmbătă, 27 aprilie, ora 12, până duminică, 28 aprilie, ora 18, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă, 27 aprilie, și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27 spre 28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică, 28 aprilie, local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

De sâmbătă, 27 aprilie, ora 15, până duminică dimineață, 28 aprilie, ora 4 (COD GALBEN), mai mult de jumătate din teritoriul țării va fi afectat de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și precipitații însemnate. Astfel, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 27 aprilie, și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27 spre 28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 – 30 l/mp și punctiform 35 – 40 l/mp.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0