Prima paginăActualitate

Atenție, șoferi! Polițiștii au program de control pe drumurile naționale

Dimensiune text

În perioada 30 august – 1 septembrie, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) va coordona o acțiune la nivel național pentru verificarea legalității transporturilor rutiere și respectarea perioadelor de conducere și odihnă de conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri, se arată într-un comunicat emis de Centrul de presă al IGPR.

 

În document se precizează că, pentru reducerea riscului rutier, în perioada 30 august – 1 septembrie, vor fi organizate acțiuni de control în trafic la nivel național, pe toată rețeaua de drumuri naționale. Activitățile vor viza vehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone, inclusiv cele care transportă mărfuri periculoase.

Vineri, 31 august, acțiunea se va desfășura în intervalul în intervalul 13.00 – 20.00, iar sîmbătă, 1 septembrie, acțiunea se va desfășura în intervalul 9.00 – 16.00. Obiectivele prioritare ale acțiunii sînt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul vitezei, depășirii neregulamentare și neacordării priorității, sancționarea nerespectării perioadelor de conducere și de odihnă și verificarea legalității transportului rutier public efectuat.COMENTARII

WORDPRESS: 0