Atenție la zăpada de pe acoperișuri

Cetățenii sînt sfătuiți să-și curețe acoperișurile de zăpadă și streșinile de țurțuri.

 

 

Sîmbătă seara, în jurul orei 19.20, pompierii de la Detașamentul de Pompieri Roman a fost solicitați să intervină la un acoperiș prăbușit din cauza zăpezii.
Clădirea afectată era Școala cu clasele I-IV din satul Giurgeni, comuna Valea Ursului. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că nu pot interveni din cauza întunericului și a rezistenței slabe a acoperișului, construit din grinzi de lemn și plăci de azbociment. Deși clasele nu au fost afectate, administrația locală va trebui să înlocuiască 80 de metri pătrați de acoperiș.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț atrag atenția asupra faptului că zăpada de pe acoperișuri poate crea multe probleme dacă nu este degajată la timp.
Rugăm cetățenii să fie atenți la acest aspect, pentru a evita pagube ulterioare. De asemenea, rugăm cetățenii să dea jos țurțurii, care reprezintă un real pericol, căderea lor necontrolată putînd provoca avarii semnificative sau chiar răni oameni„, a afirmat căpitan Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al ISU Neamț.

Pentru cei care vor să delege această responsabilitate autorităților, sunînd la 112, există și sancțiuni. Dacă un echipaj de pompieri este trimis la o intervenție și se constată că ajutorul lor nu era necesar, proprietarul comod va fi pasibil de amendă între 500 și 1.000 lei, pentru apelarea falsă a apelului unic de urgență.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!