Atenţie la alimentele alterate de căldură

Dimensiune text

Specialiştii de la Protecţia Consumatorului recomandă populaţiei să aleagă cu grijă alimentele pe care le cumpără în perioadele cu temperaturi ridicate, pentru a nu risca îmbolnăvirea.

 

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Neamţ fac o serie de recomandări populaţiei, pentru ca oamenii să fie foarte atenţi atunci când achiziţionează alimente în această perioadă, pentru a nu risca să fie alterate şi să le provoace îmbolnăvirea.

Trebuie verificate în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect), având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare, şi ar trebui refuzate produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (cum ar fi miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat, ambalaje deformate).
Atunci când sunt cumpărate produse alimentare, trebuie acordată o atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului – dacă acesta este bombat, prezintă deformări sau este rupt, înseamnă ca produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru consumator, deci astfel de produse trebuie evitate.
Trebuie verificat şi dacă este respectată temperatura la care este depozitat/expus la vânzare produsul alimentar ales (temperatura menţionată de producător pe etichetă ce însoţeşte produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziţionat).
Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare de lichide (apă minerală naturală, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare), la achiziţionarea cărora este recomandat să se acorde o atenţie deosebită asupra modului de depozitare şi expunere, având în vedere că expunerea acestora sub acţiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor menţionate.COMENTARII

WORDPRESS: 0