Asociațiile de pensionari solicită bani pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Asociațiile de pensionari solicită bani pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Dimensiune text

 

 

Cele două asociații de pensionari organizate la nivelul municipiului Roman – Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman și Uniunea Generală a Pensionarilor din România – filiala Roman – solicită sprijin financiar de la bugetul local pentru organizarea unor manifestări dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Fiecare asociație solicită suma de 10.000 de lei, însă acordul pentru alocarea acestor bani se dezbate de către cei 21 de consilieri locali, convocați în ședința ordinară a lunii septembrie, pe data de 27.

„Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman are în componență peste 25.000 de membri proveniți din diferite categorii socio-profesionale care se implică în realizarea de acțiuni sociale, activități culturale și de sprijin material, precum și o serie de manifestări de socializare și de petrecere a timpului liber pentru membrii săi. Pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice 2018, asociația C.A.R.P Roman va organiza o masă festivă în data de 30 septembrie 2018 pentru membrii pensionari CAR, drept pentru care solicită un sprijin financiar pentru acoperirea unei părți din cheltuielile de organizare și susținere a mesei festive. Uniunea Generală a Pensionarilor din România – filiala Roman solicită un sprijin financiar de 10.000 de lei necesar pentru organizarea unei manifestări festive cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie 2018, evenimentul de anul acesta aflându-se la a X-a ediție”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. A fost iniţiată în 1982 prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă. Planul a fost adoptat în acelaşi an de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0