Asociația „Piatra Soarelui” a sărbătorit patru ani de existență

Dimensiune text

Asociaţia „Piatra Soarelui” Roman, fondată de medicul pneumolog Gabriela Popovici, a sărbătorit, marţi, patru ani de existenţă. 25 de voluntari sunt uniţi în acelaşi scop: să ajute necondiţionat aproapele aflat în suferinţă.

Marţi, 9 decembrie, membrii Asociaţiei „Piatra Soarelui” Roman, condusă de medicul pneumolog Gabriela Popovici, s-au întâlnit la sediul din Policlinică, de la etajul II, camera 77, pentru a sărbători patru ani de la înfiinţare. Preşedintele asociaţiei a făcut o scurtă prezentare a activităţii şi a voluntarilor din această grupare, trecând în revistă şi planurile pentru perioada următoare.

„Se împlinesc patru ani de când un grup restrâns de prieteni am pus bazele unei structuri cu profil medical, menită să vină în sprijinul semenilor noştri. În acest timp, am făcut lucruri frumoase împreună. Ne-am implicat în viaţa comunităţii noastre, fapt recunoscut şi de Primăria Roman, care ne-a acordat o diplomă de excelenţă. Fiecare membru al asociaţiei are dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur, de a alina suferinţele semenilor noştri, de a fi alături de persoanele care au nevoie de o vorbă bună, de un sfat medical, juridic, duhovnicesc sau de un ajutor social. Aceste scopuri ne-au unit şi ne-au ajutat să formăm o echipă cu care mă mândresc”, a afirmat medicul Gabriela Popovici.

Printre membrii asociaţiei se regăsesc medici, asistenţi medicali, îngrijitori, un asistent social, un kinetoterapeut, un economist, un jurist, un preot şi un psiholog. Unii dintre ei, împreună cu medicul Gabriela Popovici, au urmat cursuri de îngrijiri paliative în Centrul Hospice „Casa Speranţei” Braşov. „Cu toţii am învăţat ce trebuie făcut atunci când nu se mai poate face nimic din punct de vedere medical, pentru a însănătoşi pe cineva. Am învăţat să spunem şi să credem că întotdeauna se mai poate face, că nu există «NU». Am învăţat să asigurăm calitatea vieţii celui care mai are puţin de trăit, să-l scăpăm de durere, să îi ameliorăm suferinţele, atât pacientului, cât şi membrilor familiei sale. Pentru aceasta, vreau să îi mulţumesc doamnei doctor conferenţiar Daniela Moşoiu, care mi-a explicat că a ajuta un om atunci când nimeni nu o mai poate face este un lucru minunat, că trebuie să ajuţi fără să aştepţi nimic în schimb şi fără să dai speranţe deşarte. Acestea sunt îngrijirile paliative”, a spus medicul Gabriela Popovici.

Asociaţia „Piatra Soarelui” este membră a Asociaţiei Naţionale de Îngrijiri Paliative, cu sediul la Braşov. În lunile următoare, membrii asociaţiei vor putea participa la cursuri de Theta Healing, de îngrijiri paliative sau de prim ajutor.COMENTARII

WORDPRESS: 0