Asistentele bătăuşe de la CPU, chemate la raport

Dimensiune text

Cele două asistente ale Spitalului Roman, care s-au luat la bătaie săptămâna trecută în Centrul de Primiri Urgenţe, sunt audiate de către o comisie de disciplină care va stabili cine a fost vinovat şi va acorda sancţiuni.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a demarat o anchetă pentru a stabili care dintre cele două asistente medicale- ambele tinere, sub 40 de ani, una de la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) şi una din cadrul secţiei de Chirurgie Pediatrică, care s-au luat la bătaie la începutul săptămânii de trecute -, a fost cea care a pornit scandalul, neglijând locul în care se afla.

Vineri, comisia de disciplină, formată din directorul de îngrijiri, juristul instituţiei şi alte două asistente ale spitalului, a început audierea persoanelor implicate în scandalul de săptămâna trecută, precum şi a martorilor de la faţa locului. „Ancheta este în curs de desfăşurare şi se poate prelungi până la maximum 30 de zile, pentru a audia toţi martorii, conform Codului Muncii. Faptele care au fost semnalate de către o asistentă de la CPU sunt în curs de cercetare”, a declarat Oana Onu, directorul medical al spitalului.

În realitate, nu motivul pentru care s-au luat la bătaie cele două asistente este important, ci faptul că nu au ţinut cont de locul în care se aflau şi nu au arătat respect faţă de persoanele care se aflau în acel moment la CPU. „Cine va fi găsit vinovat va primi sancţiuni conform Codului Muncii. Este clar că asistenta de la Chirurgie Pediatrică nu avea voie să părăsească locul de muncă. Totuşi, eu nu cred că are importanţă prea mare dacă celei vinovate i se va lua din salariu sau nu. Este un lucru regretabil, care nu trebuia să se întâmple, care a afectat imaginea CPU. Noi trebuie, în acest moment, să facem educaţie cu salariaţii noştri, iar printr-o sancţiune nu cred că putem face acest lucru. Eu, personal, pot doar să le arăt un obraz. Putem înţelege nişte motive în particular, dar de aici până la asemenea gesturi este o cale foarte lungă, care nu trebuia parcursă”, susţine medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.COMENTARII

WORDPRESS: 0