Asigurare de viaţă pentru câini şi pisici

Primele de asigurare pe care proprietarii vor trebui să le plătească încep de la 30 de euro pe an.

Romaşcanii care deţin câini şi pisici pot încheia o poliţă de asigurare pentru patrupedele aflate în proprietate. „Produsul se adresează tuturor proprietarilor de animale de companie – câini, pisici şi cai – şi are două secţiuni: asigurarea facultativă de accidente a animalelor de companie şi asigurarea pentru răspunderea proprietarilor şi deţinătorilor temporari de animale de companie, respectiv persoanele care ţin în custodie pentru o perioadă determinată animale de companie, de exemplu: prieteni, hotel/pensiuni pentru câini sau pisici. Se poate opta pentru oricare dintre secţiuni sau pentru ambele. Produsul este abia lansat pe piaţă. Proprietarii de animale arată că sunt responsabili şi s-au interesat de posibilitatea achiziţionării acestor poliţe. Aceste poliţe pot fi cumpărate şi de ONG-urile care deţin animale”, a precizat Gianina Ungureanu Iovănel, PR manager în cadrul Companiei Astra Asigurări România.

Și reprezentanţi ai altor firme de asigurări cu filiale în Roman spun că posesorii de animale au cerut lămuriri în legătură cu poliţele de asigurare pentru animale.

Primele de asigurare pe care proprietarii vor trebui să le plătească încep de la 30 de euro pe an, în funcţie de vârsta şi sănătatea animalului, de riscurile asigurate şi de condiţiile de adăpost – în interiorul locuinţei, adăpost în ţarc sau în afara localităţii. Limita maximă a răspunderii pentru fiecare eveniment nefericit este de 5.000 de euro, iar cea corespunzatoare limitei pentru întreaga perioadă asigurată este de 25.000 de euro.

Sunt acoperite riscuri precum spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident, tratamentele în clinici veterinare, vătămarea sau decesul cauzate direct, cât şi ca urmare a distrugerii adăpostului, accidente rutiere, avarii la bunuri, culturi, plante dendrologice sau de apartament aparţinând terţilor. Sunt acoperite şi cheltuielile adiacente pentru evaluarea şi dimensionarea prejudiciilor, cheltuielile de judecată la care este obligat asiguratul în procesul civil şi daunele materiale.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Consider ca domnul Primar Lucian Micu,,,sa ia in calcul si amenajarea unui Locde Veci,un cimitir pentru animalele de companie ,tot la fel de bine ca si crearea unui par pentru animalute.Este absolut necesar,,,atunci cand iti dispare din viata prietenul patruped,caine,pisica ,sa ai unde sa-l inmormantezi.