Prima paginăSocial

[FOTO] Asfaltarea sectorului de E85 din centrul Romanului, finalizată în această săptămână

[FOTO] Asfaltarea sectorului de E85 din centrul Romanului, finalizată în această săptămână

Dimensiune text

 

În cursul acestei săptămâni se desfășoară lucrările de asfaltare a tronsonului DN 2 – E 85 care traversează centrul municipiului Roman. Lucrările sunt efectuate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, și sunt în valoare de circa nouă milioane de lei.

DRDP Iași efectuează, în această perioadă, lucrări de asfaltare a E85 în județele Neamț și Suceava. În cursul săptămânii trecute s-a lucrat de la castelul de apă până la intrarea în municipiul Roman dinspre Iași, iar luni, 13 aprilie, în jurul prânzului, lucrările avansaseră deja în centrul municipiului Roman, până aproape de Hotelul Roman. Lucrările din zona municipiul Roman au fost verificate luni de prefectul județului Neamț, George Lazăr, alături de primarul Lucian Micu și de reprezentanți ai DRDP Iași.

Prefectul George Lazăr:
– Mă bucur să văd că lucrurile merg repede în ceea ce privește turnarea covorului asfaltic atât în municipiul Roman, cât și la limitele cu județul Iași și cu județul Bacău.
– Avem aproximativ 5,2 kilometri de drum național care va fi asfaltat în interiorul municipiului Roman, opt kilometri de drum național în partea de la ieșirea din Roman spre castelul de apă spre Iași și încă zece kilometri de la ieșirea din Roman până la limita cu județul Bacău, în total aproximativ 23 de kilometri de drum național pe care va fi turnat covor asfaltic.
– Vorbim despre o investiție de aproximativ 7,6 milioane de lei fără TVA – aproximativ 9 milioane de lei cu tot cu TVA.
– Apreciez în mod deosebit sprijinul pe care ni l-au dat cei de la DRDP Iași, inclusiv ajutorul dat de ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, lucruri făcute atât cu sprijinul administrativ al Instituției Prefectului, dar și cu lobby-ul făcut de primarul Lucian Micu. Mă bucur de astfel de investiții, că avem deschidere la Guvernul României pentru a aduce bani în Roman și în județul Neamț.
– Mă bucur că văd o lucrare de calitate, garantată între doi și patru ani de zile, sperăm să țină cât mai mult, o lucrare de care municipiul Roman avea nevoie, pentru că nu s-a mai investit în acest sector de foarte mulți ani, o investiție binevenită atât pentru municipiu Roman, cât și pentru toți conducătorii auto care tranzitează zona.
– Toate marcajele vor fi făcute apoi tot de către DRDP Iași, urmând ca Primăria municipiului Roman să execute ulterior marcajul pentru  zona de parcări.
– Urmează ca și lucrările la podul de la Horia, mă refer la partea de parapeți, să fie terminate în aproximativ două săptămâni, urmând, apoi, ca și rosturile de dilatație ale podului, care crează acum disconfort în trafic, să fie și acelea înlocuite, la începutul lunii mai.
– Pe zona municipiului Roman, lucrările de asfaltare se vor termina în această săptămână, miercuri sau cel târziu joi – în funcție de condițiile meteo – după care se continuă lucrările până la granița cu județul Bacău.

Primarul Lucian Micu:
–  Mulțumesc DRDP Iași, domnului director Pilă și domnului Luca, cel care coordonează activitatea de aici din județ. Sunt mulțumit de ceea ce văd, în primul rând de ritmul lucrărilor, pentru că e o lucrare de amploare și care presupune un disconfort în trafic pentru câteva zile, dar sunt convins că ceea ce se câștigă prin confortul ulterior este infinit mai bun, iar cele două-trei zile vor putea fi depășite mult mai ușor, mai ales că profităm și de perioada aceasta, când nici traficul nu ar trebui să fie foarte ridicat.
– Este, într-adevăr, o lucrare importantă pentru Roman, care va fi completată cu resursele proprii ale Primăriei, pentru că tot în această săptămână vom asfalta și un sector din bulevardul Nicolae Bălcescu, cel cuprins între strada Ștefan cel Mare și sensul giratoriu de la Panificație, o zonă care a suferit în ultimii ani.
– De asemenea, vom turna covor asfaltic pe strada Speranței, drumul care duce spre Stația de Ambulanță Roman, acolo unde în această primăvară am reabilitat acoperișul, iar în această primăvară urmează să facem și fațada acestei clădiri.
– În plus, mai avem un capăt din strada Dobrogeanu Gherea, în dreptul Școlii „Mihai Eminescu”, ce a fost extinsă și care va primi un covor asfaltic nou.
– O altă veste bună pentru romașcani, în special pentru cei care locuiesc în cartierul Petru Rareș, este că de mâine începem turnarea covorului asfaltic pe strada Nicolae Bălcescu, segmentul cuprins între strada I.L Caragiale și strada Petru Rareș, pe strada I.L Caragiale, pe fundătura I.L. Caragiale și pe strada Izvor. Practic, în această săptămână mai multe străzi din Roman vor primi covor asfaltic nou, iar imediat după Sărbători ne vom ocupa și de străzi din cartierul Nicolae Bălcescu, care vor primi, de asemenea, covor asfaltic.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • laurentiu gheorghe adumitrachioae 10 luni

  dle Prefect , dl incompatibil de la birlad trebuie sa plece si -a batut joc de orasul asta si ocupa cu forta o functie este ilegal .inalta curte l-a declarat incompatibil

 • Mișu 9 luni

  Ar fi binevenită marcarea trecerilor de pietoni cu o pauză nevopsită de 10 cm. la mijlocul lățimii… și câte o săgeată pe laterale pentru ambele sensuri de trecere… se evită dezordinea,se fluidifică traversarea…

  • Alexa 9 luni

   Este o idee foarte buna aceasta modificare a trecerilor pentru pietoni,in acest fel ne vom apropia cu un pas de civilizatie