Asfalt „cu cântec” la Bozieni

Modernizarea a două tronsoane de drum, DC 81 și DC 72, din comuna Bozieni, este întârziată din lipsă de finanțare.

 

 

Vineri, 19 aprilie, primarul comunei Bozieni va merge la București pentru a găsi o soluție pentru continuarea lucrărilor.
„În toamna anului trecut, s-a aplicat doar primul strat de asfalt, pe o lungime de 4,5 kilometri. Pentru această lucrare am făcut o datorie de 1.370.000 de lei, iar penalitățile fac ca această valoare să crească zilnic. Până nu plătim această sumă celor care au contractat lucrarea, nu putem pune celelalte două straturi de asfalt, așa cum prevede proiectul. Vineri voi merge la București și sper să obțin fondurile necesare pentru a ne achita de datorie”, a precizat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Urgența vine și din faptul că în primul strat de mixtură au apărut gropi, după intervenția utilajelor de deszăpezire și aplicarea materialului antiderapant, care vor trebui plombate.
„Avantajul este că acest traseu nu este intens circulat. Sunt conștient că străbatem o perioadă grea, dar sper să primim finanțare pentru a ne putea finaliza proiectul”, a spus primarul comunei Bozieni.

Lucrările de modernizare a celor două drumuri comunale leagă localitățile Bozieni – Iușca (DC 81) și Vad – Iucșa (DC 72). Lucrările sunt efectuate de SC TLSIT SA și SC Internațional SRL, ambele din Piatra Neamț.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0