Asfalt contra voturi pentru Consiliul Județean Neamț

Construcţia şcolii şi modernizarea drumurilor comunale din comuna Văleni sunt cele două proiecte depuse de primarul Ionel Stoleru la Ministerul Dezvoltării. Oamenii din Văleni sunt decişi să nu mai iasă la vot pentru alegerea preşedintelui Consiliul Judeţean până nu primesc bani pentru continuarea proiectelor.

Primarul comunei Văleni, Ionel Stoleru, a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice două proiecte în vederea continuării finanţării. Este vorba de construcţia şcolii din Văleni şi modernizarea drumurilor comunale DC 180, care leagă satele Văleni şi Tupilaţi, şi DC 181, dintre Moreni şi Munteni. În acest an s-au asfaltat doar două tronsoane de drum, pe o distanţă de 900 de metri, respectiv 800 de metri. Lucrările sunt realizate de SC Occidental Construct SRL şi SC Darcons SRL.

Edilul comunei spune că este sceptic în privinţa finalizării acestor proiecte şi arată cu degetul în curtea Partidului Social Democrat (PSD), pe listele căruia a candidat la fotoliul de primar din 2004. „Nu sunt şanse să vedem aceste proiecte finalizate prea curând. Am scos un procent de 82% pentru Victor Ponta, dar nu am primit niciun ban pentru proiecte. În comuna Tămăşeni, de exemplu, s-au pompat sute de mii de lei, deşi voturile pentru Ponta au fost sub 30%. Banii au ajuns şi la primarii care s-au mutat la PSD cu o zi înainte de alegeri. Primarul de la Icuşeşti, de exemplu, a primit bani pentru construcţia unei noi şcoli în locul celei care a ars, deşi copiii de acolo au unde să înveţe, în vreme ce copiii din Văleni trebuie să stea înghesuiţi prin şcolile din comună, deoarece proiectul început din 2008 a fost sistat. Din drumul comunal DC 180 trebuiau să se asfalteze 1800 de metri. Abia s-au făcut 900 de metri. O să avem alegeri pentru preşedintele Consiliul Judeţean Neamţ. Sătenii sunt decişi să nu mai iasă la vot până nu se asfaltează tot ce era prevăzut în proiect”, a spus Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.


COMENTARII

WORDPRESS: 0