Artistul plastic Neculai Păduraru, la prima expoziție de pictură în Neamț

Sculptorul și pictorul Neculai Păduraru (foto), originar din Sagna, a deschis luni, 24 iunie, de Rusalii, prima expoziție personală la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, unde sunt expuse 48 de lucrări din ciclul „fantasticul mit și tehnologie”.

 

 

Expoziția s-a constituit într-un cadou pe care sculptorul Păduraru și l-a făcut la împlinirea a 67 de ani de viață, pe 19 iunie.  Expoziția include lucrări de pictură în tehnica acrilic pe pânză și lucrări de grafică – desene.

carte neculai paduraru 2606Despre lucrări vorbește chiar sculptorul Păduraru, în lucrarea „Zidul și alte lumi colorate (Grădina de vise)”: „Nu poveștile sunt în prim plan, ci efectul lor asupra spiritului nostru. Refuzând povestea, n-o să înțelegem ce se află în spatele ei. Eu am încercat să aflu ce se găsește în spatele poveștilor și am aflat ce fel de emoții au declanșat ele pentru realizarea imaginilor din opera mea. Poveștile – reale sau imaginare – sunt izvoarele din care am băut când mi-a fost sete”.

Cei prezenți la vernisajul expoziției renumitului artist plastic – autorități județene, oameni de cultură și pasionați de artă – au considerat-o incitantă. Una dintre lucrările din expoziția temporară a fost donată de sculptorul Păduraru Muzeului de Artă din Piatra Neamț. Intitulată „Mireasa”, lucrarea a intrat deja în expoziția permanentă a muzeului, care are o tematică nouă, ce valorifică, în cinci săli de expoziție, creația artiștilor nemțeni, precum și donațiile importante primite de muzeu de-a lungul anilor.

Evenimentul a marcat redeschiderea Muzeului de Artă din Piatra Neamț, după trei ani de ample lucrări de restaurare a clădirii, realizate în cadrul proiectului „Restaurarea și punerea în valoare a zonei istorice și culturale Curtea Domnească din municipiul Piatra Neamț”.
Artiștii plastici nemțeni vor ca Neculai Păduraru să revină, anul viitor, cu o nouă expoziție, de această dată cu lucrări de sculptură.

Lucrările purtând semnătura maestrului Neculai Păduraru vor rămâne în Muzeul de Artă din Piatra Neamț până la 1 septembrie.
„Lucrările din expoziție sunt prezentate și în cele două volume scrise de sculptorul Păduraru – «Zidul și alte lumi colorate» și «Fantasticul mit și tehnologie»”, a precizat Violeta Dinu, responsabila Muzeului de Artă din Piatra Neamț.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0