Prima paginăSocial

Articole pirotehnice confiscate de polițiști

Articole pirotehnice confiscate de polițiști

Dimensiune text

 

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au acționat, la data de 28 decembrie, în vederea identificării persoanelor care dețin și comercializează, fără drept, materiale pirotehnice.

Conform IPJ Neamț, pe strada Miron Costin, din Roman, a fost depistat un romașcan de 36 de ani, care prezenta spre comercializare un obiect pirotehnic din categoria F2. Având în vedere că acest obiect pirotehnic face parte din categoria celor interzise a fi deținute de către persoane fizice, ele prezentând un grad ridicat de risc pentru persoanele neautorizate, respectiv pentru cele care nu au calitate de pirotehnician, polițiștii le-au ridicat în vederea confiscării. Cercetările continuă  sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu materiale pirotehnice, faptă prevăzută de articolul 37, litera a), din Legea 126/1995.

Tot vineri, 28 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț au depistat, pe strada Ștefan cel Mare din Roman, un bărbat de 53 de ani, din Roman, care deținea în vederea comercializării articole pirotehnice din categoria F2, fără a fi autorizat în acest sens. „Asupra acestuia au fost depistate: o baterie de artificii de 25 de focuri, trei baterii de artificii de 10 focuri, patru baterii de 16 focuri și șase baterii de artificii de 19 focuri. Polițiștii au ridicat întreaga cantitate de materiale pirotehnice în vederea continuării cercetărilor,  sub aspectul comiterii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prevăzute de articolul 37, literele a) şi c), din Legea 126/1995”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Citește și:   Fără modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, din 27 septembrie

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0