Armă găsită după demolare, pe bulevardul Republicii

Armă găsită după demolare, pe bulevardul Republicii

Dimensiune text

 

 

Marți, 24 aprilie, la ora 17:55, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în municipiul Roman, pe bulevardul Republicii, a fost descoperită o armă.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat o armă de tip ZB calibrul 7,92 milimetri, provenită din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

„Arma a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, în timp ce efectua lucrări de demolare a unei anexe din curtea locuinței proprietate personală. Locuința a  fost achiziționată în anul 2018, vechii proprietari fiind decedați. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 20 metri pătrați, şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie”, informează ISU Neamț.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
– să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
– să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
– să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
– să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
– să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0