Aripi spre soare, întinse pe hârtie de Daniela Bulai Mărtișcă

Aripi spre soare, întinse pe hârtie de Daniela Bulai Mărtișcă

Dimensiune text

 

La mijlocul acestei luni, la Pildești, a avut loc prezentarea unei noi cărți semnate de Daniela Bulai Mărtișcă – “Aripi spre soare”. Cartea “Aripi spre soare”, scrisă de Daniela Bulai Mărtișcă, apare în colecţia „Poezie religioasă” și are 226 de pagini.

“Din alergătura cotidiană, din dorinţa de a avea cât mai mult, din graba de a face cât mai multe lucruri în cel mai scurt timp, uităm deseori de ceea ce este mai important în viaţa noastră. Se spune deseori: «Cine cântă, se roagă de două ori!» Vocea mea, din păcate, nu este atât de frumoasă ca să pot cânta. Însă, câte forme nu sunt pentru a-i aduce slavă lui Dumnezeu, pentru a i te adresa, pentru a te ruga? Eu am ales una dintre ele, poezia! Prin poeziile mele vreau să vă transmit un mesaj de la suflet la suflet, fără pretenții literare înalte; doar o revărsare a sufletului, comunicarea şi împărtăşirea unor sentimente simple, profunde, intense, izvorâte din credinţă şi călătorind spre Dumnezeu. Un poet adevărat caută să umple sanctuarul inimii cititorilor cu o gândire nouă, minunată prin diverse moduri artistice, suprarealiste. Eu, însă, caut să vă umplu inimile de speranţă, iubire, încredere în Domnul. Poezia se naşte din clipe de bucurie, fericire, mulțumire dar nu de puține ori se naşte din durere, suferinţă şi tristeţe”, spune Daniela Bulai Mărtișcă.

Autoarea spune că poeziile sale s-au născut din dorinţa de a fi mai aproape de Dumnezeu şi de oameni. “Aş fi fericită să ştiu că măcar în una v-aţi regăsit, măcar în una ați găsit răspunsul pe care îl căutaţi. Încerc să aduc câteva clipe de pace, de linişte şi de lumină în viaţa dumneavoastră, câteva clipe în care să fugiţi de zgomotul cotidian. Spunea Nicolae Titulescu: «Şi chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Şi chiar de nu voi fi nici o candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina». Nu am pretenţia de a mă ridica la nivelul marelui Titulescu, dar aceste cuvinte ale lui reprezintă puţin din intenţiile mele. În poezii găsiţi repetate cuvintele: iubire, speranţă, credinţă, lumină şi soare. Aceste cuvinte mă reprezintă şi aceste cuvinte sunt cu adevărat aripile care ne înalţă spre adevăratul Soare! Iubesc frumosul, iubesc creaţia şi, mai presus de toate, îl iubesc pe Dumnezeu!”, a mai scris Daniela pentru Editura Sapientia.

Cartea “Aripi spre soare” poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară, la prețul de 12 lei.

carte aripi spre soare 1

carte aripi spre soare 2

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0