Arii protejate pe râul Moldova

Dimensiune text

Elevi din şcolile şi liceele romaşcane au participat la campanii de informare pe tema protejării ariilor naturale de interes comunitar şi naţional de pe râul Moldova.

habitat 2Elevii din liceele şi şcolile gimnaziale romaşcane şi din câteva comune de pe malul râului Moldova vor participa, în luna noiembrie, la activităţi destinate conştientizării importanţei pe care o au ariile protejate situate pe râul Moldova pentru asigurarea conservării speciilor din aceste zone. Proiectul are în vedere trei zone de pe râul Moldova, între Oniceni şi Miteşti, între Tupilaţi şi Roman şi între Păltinoasa şi Ruşi, şi este implementat de Asociaţia SOS „Viitorul” Bacău, începând cu 17 iunie 2014, fiind susţinut financiar din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

„Proiectul are drept scop asigurarea unui management eficient al speciilor şi habitatelor ariilor protejate, prin elaborarea şi aprobarea planurilor de management în concordanţă cu legislaţia în vigoare şi îmbunătăţirea nivelului de informare şi conştientizare în rândul populaţiei din zonele limitrofe ariilor protejate şi a grupurilor interesate, cu privire la necesitatea protejării patrimoniului natural. Prin implementarea proiectului, se urmăreşte realizarea planurilor de management pentru cele trei situri Natura 2000 şi stabilirea măsurilor speciale care se impun pentru conservarea speciilor şi habitatelor de importanţă comunitară”, a spus Lăcrămioara Zaharia, coordonator al proiectului.

habitat 3Concomitent cu activităţile ştiinţifice care stau la baza realizării planurilor de management, se desfăşoară acţiuni de informare şi conştientizare a comunităţilor locale şi a elevilor. Conştientizarea comunităţilor locale şi a vizitatorilor se realizează prin intermediul caravanelor de informare – conştientizare prezente în fiecare comună care are zone ce se suprapun cu ariile naturale protejate, prin activităţi de informare derulate în unităţile de învăţământ situate limitrof siturilor şi prin excursii organizate cu grupe de elevi în ariile naturale protejate vizate de proiect.COMENTARII

WORDPRESS: 0