Prima paginăSocial

Arhiepiscopia Romanului cheltuieşte 30.000 de lei din banii nemţenilor în trei zile

Arhiepiscopia Romanului cheltuieşte 30.000 de lei din banii nemţenilor în trei zile

Dimensiune text

 

arhiepiscopia romanului 001Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului solicită Consiliului Judeţean un sprijin în sumă de 30.000 de lei pentru câteva evenimente socio-culturale, destinate copiilor şi iubitorilor de spiritualitate, ce se vor desfăşura pe parcursul a trei zile.

Mai exact, Arhiepiscopia Romanului vrea să se asocieze cu Consiliul Judeţean, în vederea obţinerii celor 30.000 de lei, pentru a organiza, în perioada 12-14 septembrie, evenimentul „Să ne cunoaştem spiritualitatea şi cultura nemţeană”. Conform parteneriatului, ce va trebui aprobat de consilierii judeţeni, manifestarea are ca scop „promovarea valorilor cultural-religioase nemţene, stimularea frecventării şcolii şi preîntâmpinarea abandonului şcolar, prezentarea sistemului de învăţământ asigurat copiilor cu cerinţe educaţionale speciale de către centrele de educaţie incluzivă, valorizarea operei ctitorilor de cultură, precum şi cunoaşterea spiritualităţii şi culturii nemţene”.

Pentru cele enumerate mai sus, Consiliul Judeţean trebuie să achite 70% din suma totală până pe 12 septembrie, iar restul sumei – până pe 10 octombrie şi va asigura şi accesul gratuit la muzeele ce aparţin Complexului Muzeal Judeţean Neamţ.

„În cadrul acestei acţiuni, vor fi organizate excursii la muzee, case memoriale, mănăstiri şi alte obiective turistice din Neamţ, precum şi la un centru şcolar pentru educaţie incluzivă, unde membrii grupului vor socializa cu beneficiarii centrului, oferindu-le daruri”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor judeţeni.

Conform aceluiaşi document, grupul ţintă este format din copii care provin din familii defavorizate, copii cu rezultate bune la învăţătură, dar şi din „iubitori de cultură şi spiritualitate”.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0