Arestat preventiv pentru trafic de droguri

Arestat preventiv pentru trafic de droguri

Dimensiune text

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Neamţ și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au efectuat opt percheziții la persoane bănuite operațiuni ilegale cu droguri și substanţe cu efecte psihotrope. Un bărbat a fost reținut.

Sâmbătă, 10 decembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Neamţ, au prins, în flagrant delict, pe raza municipiului Bacău, un bărbat, bănuit de trafic de droguri de mare risc și comerț ilicit cu substanţe cu efecte psihotrope.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Piatra Neamț, avea asupra sa 2 grame de substanță vegetală cu aspect de canabis, 2 comprimate de culoare verde și pulbere de culoare maro, posibil amfetamină, destinate comercializării, precum și 925 de lei. Ulterior, pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia, poliţiștii și procurorii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința sa, în urma căreia au ridicat 6.800 de lei, 700 de euro, 100 de dolari și 200 de lire sterline, susceptibili a proveni din comiterea de infracțiuni.

De asemenea, în apropierea locuinței bărbatului, într-un orificiu de ventilație, au fost găsite, disimulate, 50 de grame de substanță vegetală cu aspect de canabis, 33 de comprimate de culoare verde, posibil comprimate MDMA-ecstasy, 5 grame de pulbere de culoare albă, 5 grame de pulbere de culoare maro și un cântar electronic, folosit la porționarea și cântărirea substanțelor.

„În aceeași zi, au fost efectuate 7 perchiziții domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamț, la 6 persoane bănuite de legături infracționale cu bărbatul de 45 de ani, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanță vegetală, cu aspect de canabis, precum și un grinder (aparat de mărunțit). La data de 11 decembrie, cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, ulterior fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Substanțele și comprimatele ridicate urmează să fie expertizate. La acţiune au participat și poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, precum și luptători ai inspectoratelor de poliție județene Neamț, Iași și Bacău”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

diicot-droguri-1

diicot-droguri-2

diicot-droguri-3

diicot-droguri-4

 COMENTARII

WORDPRESS: 0