Arderea miriştilor, pericol pentru şoferi

Arderea miriştilor, pericol pentru şoferi

Dimensiune text

 

miristi6c-680x365Având în vedere temperaturile crescute şi avertizările meteo de caniculă, cât şi faptul că, în această perioadă, pe suprafeţele întinse de mirişte se poate aprinde vegetaţia, poliţiştii recomandă ca şoferii să nu îşi continue deplasarea pe sectorul de drum afectat de incendiile de vegetaţie sau dacă vizibilitate este redusă sub 50 de metri.

„Dacă observaţi, în timp ce conduceţi, porţiuni de vegetaţi aprinse, anunţaţi imediat organele abilitate să intervină pentru a lichida incendiul! Sunaţi la 112! Respectaţi indicaţiile poliţiştilor sau a lucrătorilor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă care intervin pentru lichidarea unui incendiu din apropierea drumurilor sau în cazul creării unor perdele dense de fum”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Arderea vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale sau a deşeurilor casnice a dus la numeroase incendii, în anii anteriori, în judeţul Neamţ. Pe parcursul anului trecut, pompierii militari nemţeni au stins 64 de incendii care au izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise – în 46 de cazuri flăcările au produs pagube materiale, iar în celelalte situaţii au ars deşeuri menajere, mirişti sau vegetaţie uscată.COMENTARII

WORDPRESS: 0