Prima paginăEducatie

Aproape 9.000 de absențe pe zi de școală

Dimensiune text

Elevii din județul Neamț au adunat, în luna ianuarie, 124.172 de absențe, din care 69.208 nemotivate.

 

 

Raportate la numărul de zile de școală din luna ianuarie, care au fost doar 14, înseamnă că, în fiecare zi de școală din ianuarie, elevii nemțeni au înregistrat 8.869 de absențe. Conform statisticii întocmite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, campionii chiulului rămân liceenii de la învățământul de zi, care au strâns, în ianuarie, 74.552 de absențe, mai mult de jumătate din total, deși, ca număr, sunt cea mai restrânsă categorie de elevi. Raportat la datele stocate lună de lună la nivelul inspectoratului școlar, statistica lunii ianuarie reflectă faptul că fenomenul este ținut sub control.

O parte din absențele înregistrate în ianuarie se datorează și condițiilor climatice, care au făcut ca, în unele perioade, când vremea a fost nefavorabilă, accesul spre școală să fie îngreunat, mai ales în cazul navetiștilor. Absenteismul este un fenomen care poate fi diminuat, dar nu poate fi eradicat. Monitorizarea fenomenului, controlul strâns asupra elevilor și raportarea corectă a situației reprezintă câteva dintre mecanismele folosite pentru a ține  absenteismul sub control. Elevii care se știu urmăriți și care știu că absențele se înregistrează corect și în mod regulat nu vor mai chiuli cu atâta ușurință. Dovada este un control întreprins de inspectorii școlari în cursul anului trecut, timp de trei zile la rând, când s-au înregistrat și raportat absențele atât la începutul programului, cât și la finalul cursurilor. În cea de-a treia zi de control strict, prezența era mult mai bună decât cea înregistrată în prima zi de control„, a spus inspectorul școlar Eugen Dinu Vasiliu, care coordonează activitatea educativă la nivelul inspectoratului școlar.

Prima lună din an a însemnat și sfârșitul vieții de licean pentru 21 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a din județul Neamț. Aceștia au fost exmatriculați, pentru că au adunat mai mult de 40 de absențe de la începutul anului școlar.

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • sam 8 ani

  cine nu vrea sa invete sa fie exmatriculat.decit loaze cu diploma mai bine muncitori necalificati ,din prima.

 • cetatean 8 ani

  Dar au fost trecute toate absentele ?

 • Vladimir 8 ani

  Cifra este mai mica decat cea reala , foarte multe absente ne fiind consemnate in cataloage.

 • costi 8 ani

  DAR DE DIRECTORIII DE LA TARA CARE PRIMESC BANI PENTRU MOTIVAREA ABSENTELOR STITI!

 • daca e mai buna tigara, cafeaua si jocurile de biliard…cum sa mearga bietii elevi la scoala,doar n-o fii ei cei mai fraieri nuuu……

 • cum gasesc numele elevilor exmatric

 • cetatean 8 ani

  Pai acum la tara sunt directori niste tate care habar nu au de ce este acea responsabilitate ,