Prima paginăActualitateNeamt

Aproape 8.000.000 de lei pentru drumurile din Neamț

Dimensiune text

Guvernul a decis miercuri, printr-o hotărâre, repartizarea pe judeţe a sumei de 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale. Din această sumă, judeţului Neamţ i s-au alocat 7.947.000 lei.

Conform unui comunicat al Guvernului, alocările pe judeţe au fost realizate în funcţie de lungimea drumurilor şi de capacitatea financiară a fiecărui judeţ.

„Astfel, primul criteriu urmăreşte repartizarea direct proporţională a banilor, în funcţie de lungimea drumurilor din judeţul respectiv. Criteriul privind capacitatea financiară se aplică invers proporţional: s-au alocat sume de bani mai mari pentru judeţele cu o capacitate financiară redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe judeţe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanţelor dintre ele. Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se precizează în documentul Guvernului.

Conform aceluiaşi document, ulterior publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial, repartizarea în cadrul judeţelor se va face prin hotărâri ale Consiliului Judeţean, după consultarea primarilor, în funcţie de lungimea şi starea tehnică a drumurilor.

„Nu ştiu nimic despre această alocare, informaţia este prea recentă şi noi nu avem o adresă în acest sens. Este posibil ca banii să fie împărţiţi de legislativul judeţean, dar există şi varianta ca anumite sume să vină pe anumite proiecte şi, atunci, lucrurile sunt stabilite din start. Orice sumă este bine-venită, ne ajută să mai facem câte ceva în judeţ”, a declarat Dan Manoliu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0