Prima paginăSanatate

Aproape 5.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din zona Roman

Aproape 5.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din zona Roman

Dimensiune text

În județul Neamț, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, au fost primite până la finalul acestei săptămâni 29.903 doze de vaccin: 24.283 de doze Pfizer BioNTech, 2.570 de doze Moderna și 3.050 de doze AstraZeneca, în 19 tranșe, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

În perioada 4 ianuarie – 5 martie, în județul Neamț au fost administrate 25.724 doze de vaccin, din care 8.967 doza a doua. Au fost raportate 27 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente. În ultimele 14 zile au fost administrate 7.062 de doze de vaccin: 5.496 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 1.566 cu doza de rapel.

În data de 1 martie, în județul Neamț au fost deschise trei centre de vaccinare cu vaccinul Pfizer BioNTech: unul în Piatra Neamț (la Grădinița cu program normal Ocol, strada Cetatea Neamţului, nr. 34), unul la Zăneşti (fostul Dispensar Uman, strada Strada Naţională, nr. 1281), iar un altul încomuna Horia (Casa fotbalistului, strada Plopului, nr.1 bis, sat Cotu Vameş).

„Din data de 15 februarie, echipele mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț și o echipă a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au început vaccinarea persoanelor nedeplasabile, a însoțitorilor acestora și a membrilor familiei. În 16 zile au fost vaccinate 408 persoane nedeplasabile, însoțitori ai acestora și membrii ai familiei din mediul rural și urban. De asemenea, au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare și identificarea personalului din echipele de vaccinare”, au mai precizat reprezentanții DSP Neamț.

 

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0